אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

תבשיל זנב שור עם פולים שלמים ירוקים

קדירה עשירה ועסיסית עם זנבות שור, פול ירוק ויין, והמון ירקות וטעמים

|האטלייה| פורסם15:52
תבשיל זנב שור עם פולים שלמים ירוקים (צילום: עמוס פרידלין, האטלייה)
צילום: עמוס פרידלין, האטלייה
Rating:422reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 1 זנב שור חתוך לחוליות
  • שמן זית לטיגון
  • 3 בצלים בגודל בינוני חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כרשה חתוכה לקוביות קטנות
  • שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
  • שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
  • 2 עלי דפנה
  • 5 ענפי תימין מופרדים
  • בקבוק יין אדום
  • 10 בצלי שאלוט קלופים
  • 1 ראש שום טרי שלם
  • 350 גרם פולים ירוקים עם התרמילים
  • מיץ מלימון 1 טרי

אופן ההכנה:

1בסיר גדול וכבד מטגנים את הזנבות עד להשחמתם. בסיום הטיגון מוציאים ומניחים בצד.

2מטגנים את הבצל והכרשה במשקעים שנותרו בסיר מ"סגירת" בשר הזנב, עד להזהבתם. מוסיפים את שורש הסלרי, הפטרוזיליה, עלי הדפנה והתימין, ומוזגים את בקבוק היין בשלמותו אל הסיר.

3ממתינים כ-5 דקות לריכוז וצמצום הנוזלים, ומחזירים את הזנבות אל סיר הקדירה. מביאים לנקודת רתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את בצלצלי השאלוט, ראש שום שלם והפולים הקטומים והנקיים.

4מנמיכים את הלהבה או לחלופין מכניסים לתנור בחום של 150 מעלות למשך כשש שעות.

5כחצי שעה לפני סיום הבישול, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס וממשיכים לבשל עוד כ-45 דקות. סוחטים מיץ לימון ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il