
חמין אקספרסחמין מהיר עם מעט מרכיבים, קצר בזמן בישול וטעים פחד. עם עוף, גריסים ותפוחי אדמה![]() צילום: מוטי בר און, אוכל מכל הלב |
המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1משרים את הגריסים במים ובינתים מטגנים את הבצלים הקצוצים במעט שמן בסיר החמין, עד השחמה. מורידים את הסיר מהאש. 2מסדרים את תפוחי האדמה השלמים הקלופים בתחתית הסיר, על הבצל המטוגן. 3מסננים את הגריסים ממי ההשריה ומפזרים אותם מעל תפוחי האדמה. 4מתבלים את תפוחי האדמה והגריסים במלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה. מפזרים מעל את אבקת מרק הבצל. 5מניחים מעל את חלקי העוף שתיבלנו בנפרד עם מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה. 6דוחסים את חלקי העוף כלפי מטה ויוצקים מים חמים עד כמעט כיסוי. חלקי העוף אמורים לבלוט מעט מעל הנוזל. יש להמנע מעודף נוזלים. 7מחזירים את הסיר לכיריים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה. 8מעבירים לתנור למשך 4 שעות. שעתיים ראשונות בחום של 180 מעלות , שעתיים אחרונות בחום של 120-140 מעלות. מברישים מדי פעם את העוף בנוזלים שמסביבו. 9לאחר 4 שעות הנוזלים כמעט נעלמים לאחר שנספגו בגריסים. התבשיל מתקבל בצבע חום יפה של חמין, נימוח וטעים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |