
פרסבורגר פרגהפרסבורגר אומנם עשוי מבצק שמרים, אבל זמן ההתפחה הקצר מייצר רולדת שמרים שמזכירה מעט במרקמה בצק פריך. הבצק אינו תופח הרבה, וזה בסדר. אם נראה לכם מסובך - יש בפנים גם סרטון שיוכיח לכם שגם אתם יכולים![]() צילום: נופר צור, mako אוכל |
המצרכים :בצק לרולדה אחת גדולה או 2 בינוניות:
למלית:
להברשה:
אופן ההכנה:1הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, אבקת סוכר, שמרים ומלח. מוסיפים חמאה, ביצה, וניל וגרידת לימון, ואז את החלב, תוך כדי לישה, בכל פעם כף אחת עד שלא צריך יותר. 2לשים 6-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד, חלק, מעט רך ולא יבש. 3מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ושמים במקרר למנוחה של שעה. 4מכינים את המלית: מביאים לרתיחה בסיר קטן חלב, חמאה, סוכר ודבש. כשהסוכר נמס מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את השקדים והפרג. מערבבים עד לאיחוד, מסירים מהאש ומצננים. 5כשהבלילה קרה מוסיפים פנימה את ממרח התמרים ומערבבים. מלך|צילום: נופר צור, mako אוכל6מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח למלבן דק. מורחים את מלית הפרג על החצי השמאלי של הבצק ומשאירים שוליים קטנים מהצד ושוליים גדולים יותר מלמעלה ומלמטה. חורצים חריצים אלכסוניים בחצי הימני של הבצק, לא עד הסוף (ראו בסרטון), מקפלים את שאריות הבצק מלמעלה ומלמטה על המלית ומגלגלים, כך שדוגמת החריצים תפנה למעלה. זה כל כך טעים!|צילום: נופר צור, mako אוכל7מניחים את הרולדות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בחלמון. מניחים להתפחה חוזרת של כשעה. 8מחממים תנור ל-170 מעלות ומברישים שוב את הרולדות בחלמון. 9אופים 25-30 דקות. ** כשהרולדות יוצאות מהתנור אפשר לקשט אותן בסירופ סוכר או באבקת סוכר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |