
המצרכים (4 מנות):
לבלילה:
לתערובת הקמח:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מערבבים את כל חומרי תערובת הקמח. 2מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל המרכיבים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (ואפשר גם לילה שלם). 3מכינים את הבלילה: מערבבים היטב את הקורנפלור והקמח עם התבלינים. מוסיפים את הבירה ומערבבים היטב. 4מעמידים את הבצל וחותכים ממנו את שני הס"מ העליונים. מקלפים את הבצל כולו. 5חותכים את הבצל ל-12-16 פלחים - אבל לא עד הסוף, כדי שכל הפלחים יישארו מחוברים מלמטה. 6מסירים מליבת הבצל כ-2 ס"מ של עלים פנימיים, כדי לפנות מקום לקערונת של הרוטב. בשלב הזה אפשר להעביר את הבצל השלם לקערת מים קרים לכמה שעות, כדי לעזור לו "להיפתח". השלב הזה הוא לא חובה, ואם עושים אותו חשוב מאוד לנגב את הבצל היטב לפני הטיגון. 7טובלים את הבצל בקמח המתובל ומנערים בעדינות כדי להסיר את עודפי הקמח (אפשרות נוספת היא להכניס את הבצל ואת הקמח המתובל לשקית, ולנער טוב טוב, עד שכל הבצל מצופה). מעבירים לבלילה, ומרווחים מעט את עלי הבצל כדי שיצופו טוב טוב בבלילה. 8מעבירים את הבצל לשמן החם (רצוי בתוך סלסילת טיגון, אבל לא חובה) ומטגנים כדקה וחצי. הופכים בזהירות ומטגנים עוד דקה וחצי, עד להזהבה. מייבשים בנייר מגבת, מניחים במרכז הבצל קערה קטנה עם רוטב ומגישים. מבולבלים? הנה, זה יעזור לכם: הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |