מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קסטה שוקולד טבעונית

לא באמת חשבתם שניתן לכם לצלוח את היום הזה בלי איזה קינוח צונן ומשובב רוח, נכון? אז הנה הן: קסטות טבעוניות למהדרין, עם עוגיות שוקולד וגלידת שוקולד שתבוא איתן בול טוב. ותודה לפטיסרי Seeds הטבעוני

|SEEDS - פטיסרי טבעוני| פורסם11:44
קסטה שוקולד טבעונית (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (15 מנות):

לעוגיות:

  • 150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
  • 200 גרם (כוס) שמן קוקוס מומס אך לא חם
  • 50 גרם (רבע כוס) שמן קנולה
  • 100 גרם (חצי כוס) מחית תפוח עץ טבעית לא ממותקת
  • 40 גרם (4 כפות) קקאו
  • 200 גרם (כוס ושליש) קמח לבן
  • 5 גרם (חצי כף) אבקת אפייה

לגלידה:

  • 2 פחיות קרם קוקוס (17% שומן ומעלה), לאחר לילה במקרר
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

1מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הסוכר, השמנים, מחית התפוחים והקקאו. ממשיכים לערבל כ-10 דקות על מהירות בינונית עד לקבלת מרקם אוורירי ותפוח.

2מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים במהירות נמוכה עד שהקמח נטמע לחלוטין בתערובת.

3מחממים תנור ל-160 מעלות.

4מעבירים את התערובת לשק זילוף עם פתח צר, ומזלפים בעזרת רינג בקוטר 5-4 ס"מ 30 עיגולים דקים.

5אופים את העוגיותכ-15 דקות.

6בינתיים מכינים את הגלידה: מוציאים את פחיות הקרם קוקוס מהמקרר, הופכים אותן על ראשן ופותחים מהצד התחתון. שופכים את הנוזל השקוף לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת גנאש אחיד. שופכים את הגנאש על צלחת גדולה ומכניסים למקפיא לכ-20 דקות.

7מקציפים את הקרם הסמיך שנשאר בפחיות הקוקוס עם האינסטנט פודינג. מוסיפים את הגנאש למיקסר ומקציפים עד לאחידות.

8לאחר שהעוגיות התקררו ממלאים אותן בגלידה שהכנו. מקפיאים לפחות 6 שעות לפני הגשה.

* הקסטות יחזיקו מעמד בכלי אטום במקפיא 3 חודשים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il