אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פילה בקר ותאנה במילוי שקדי עגל על מצע של טנזיה

מנת גורמה של בשר משובח על מצע מתקתק של פירות יבשים

|מסעדת כדיתא| פורסם20:46
פילה בקר ותאנה במילוי שקדי עגל (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:2.52reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 4 יחידות פילה בקר במשקל 150 גרם ליחידה

  • 4 תאנים
  • 100 גרם שקדי עגל
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 פטריות שמפניון
  • 1 בצל שאלוט קצוץ
  • מלח
  • פלפל

לטנזיה

  • 3 תאנים

  • 3 תמרים
  • רבע כוס צימוקים
  • רבע כוס אגוזי מלך
  • 2 כפות סילאן
  • ½ בצל
  • חצי כוס יין אדום

אופן ההכנה:

1הכנת הבשר: מטבלים 4 יחידות פילה בקר במלח גס גרוס ומניחים בצד.

2הכנת הרוטב: מחממים מחבת ומטגנים את בצל השאלוט בשמן זית. מוסיפים את שקדי העגל, קוצצים את הפטריות ומוסיפים מלח ופלפל. מורידים מהאש ומניחים בצד.

3הכנת התוספת: חוצים 4 תאנים בסכין במרכזן (כמו בסנדוויץ), וממלאים במילוי שטיגנו במחבת.

4הכנת הטנזיה: חותכים את הפירות היבשים בחיתוך גס, מניחים את הפירות והבצל במחבת ומוסיפים את היין והסילאן. מטגנים עד 8 דקות על אש נמוכה, ומתבלים בפלפל שחור גרוס.

5הכנת המנה: מחממים את התנור ל-200 מעלות. צולים את פילה הבקר על מחבת ברזל (כ-2 דקות צריבה מכל צד). מניחים את הטנזיה במגש האפייה ולצידה את התאנים הממולאות. מכניסים לתנור לכ-5 דקות.

6מוציאים את המנה מהתנור ומסדרים על צלחת ההגשה לפי הסדר הבא: מנת הטנזיה במרכז, מעליה פילה הבקר, ובראש הערמה התאנים הממולאות. לסיום נבזוק על המנה מהרוטב של הטנזיה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il