מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

רוסטביף קלאסי

עטוף בניחוחות של רוזמרין ושום, מוגש עם איולי

|אדום אדום| פורסם11:21
רוסטביף של אדום אדום (יח``צ:  יחסי ציבור )
יח``צ: יחסי ציבור

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 800 גרם (1 ק"ג נתח שפיץ צ'אך טרי)

  • 8 שיני שום שלמות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 כפות חרדל
  • 1 כף מלח גרוס‏
  • 1 כפית פלפל גרוס
  • 2 ענפי רוזמרין טריים קצוצים (עלים בלבד)‏

לרוטב האיולי:

  • 4 חלמונים

  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף חומץ בן יין לבן
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט
  • 2 כפות שמן רגיל
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1להכנת הרוסטביף:‏ מחממים את התנור לחום גבוה במיוחד (220 מעלות). מנקים את הבשר מעודפי שומן גדולים במעטפת החיצונית.

חורצים 8 חריצים בעומק 3 ס"מ לאורך נתח הבשר ונועצים בכל חריץ שן שום שלמה.‏

2מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, החרדל, המלח, הפלפל הגרוס והרוזמרין. מורחים את התערובת על הבשר לכל אורכו.

מניחים את הבשר על גבי רשת ומתחתיה תבנית אפייה עם מעט מים (כדי למנוע מהשומן הניגר במהלך הצלייה להישרף) וצולים בחום גבוה (220 מעלות) כ- 10 דקות.

מורידים את החום ל-180 מעלות וממשיכים לצלות כ - 20 דקות לקבלת בשר במצב מדיום (המצב המומלץ) ומוציאים מהתנור.

למי שמעדיפים רוסטביף מדיום-וול ממשיכים לצלות 10-15 דקות נוספות בחום של 180 מעלות.

3מוציאים את הרוסטביף מהתנור ומשאירים בטמפרטורת החדר 10 דקות.‏

4להכנת רוטב האיולי: במיקסר או מעבד מזון מערבבים יחד את החלמונים, השום, החומץ והלימון. מוסיפים את השמן תוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב איולי יציב וממליחים.‏

הצעת הגשה: פורסים את הרוסטביף לפרוסות דקות ומעבירים לכלי חרס חם. מומלץ להגיש עם פלחי בטטה ותפוחי האדמה אפויים בתנור. את האיולי מגישים בכלי נפרד.

טיפים להצלחה בהכנת רוסטביף:1השלב הראשון והחשוב ביותר הוא: בחירת בשר בקר טרי איכותי.

2יש להוציא את הבשר כשעה לפני הצלייה מן המקרר – על מנת שיגיע לטמפרטורת חדר.

3יש לחמם את התנור מראש לטמפרטורה גבוהה של 220 מעלות.

4יש להימנע מלהפעיל את התנור על טורבו- מייבש את הבשר.

5מומלץ להניח את הנתח על רשת ומתחתיה תבנית שתספוג את הנוזלים.

6צולים את הנתח בתנור בחום גבוה 220 מעלות במשך 15 דקות, מורידים לחום בינוני- גבוה 175 מעלות וממשיכים לצלות עוד X דקות בהתאם לגודל הנתח ולמידת העשייה הרצויה.

7מומלץ להימנע מפתיחת דלת התנור במהלך הצלייה על מנת לשמור על חום קבוע.

8בתום הצלייה יש להוציא את הנתח מהתנור ולתת לו לנוח לפחות 15 דקות לפני הפריסה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il