
בצלים ממולאיםאיזה יופי של סיר: בצלים ממולאים באורז עם ים תבלינים ועשבי תיבול שנאפים לילה שלם (כן!) בתנור, ויוצאים משם רק כדי לקבל רוטב יוגורט חמצמץ עם עירית ושום. עדין עדין אבל פצצה של טעמים וניחוחות![]() צילום: דן פרץ, מטבח אישי |
אחרי שאני בוכה בגללם, מפרקת אותם לעלעלים וממלאה בכל טוב, הם מבלים 8 שעות בתנור. אט אט הם מתרככים, נפתחים ומתעגלים, כמו לב כשהוא אוהב. המצרכים (8 מנות):
למלית:
לרוטב:
לרוטב היוגורט:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצלים למילוי: יוצרים חתך אורכי בכל בצל ומעמיקים אותו עד מרכז הבצל. מעבירים את הבצלים לסיר עם מים רותחים ומבשלים כ-30 דקות עד לריכוך מלא. מצננים. 2בינתיים מכינים את המלית: מערבבים את כל חומרי המלית. 3מכינים את הרוטב: שמים את כל חומרי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה. 4ממלאים ומבשלים בתנור: מפרידים את הבצלים לגלדים. את הגלדים הקטנים והבלתי ניתנים למילוי מניחים בתחתית הסיר לריפוד ואת הגדולים ממלאים באופן הבא: מניחים כמות של כפית בערך בשולי כל גלד ומגלגלים כלפי המרכז, ממש כמו מגילה. זה מעניק לגלדים שוב מראה של בצל מושלם (רק קטנטן). 5מחממים תנור ל-120 מעלות. 6מעבירים את הבצלים הממולאים (עם הפתח כלפי מטה) בזהירות לסיר שיכול להיכנס לתנור או לתבנית גבוהת דפנות. יוצקים עליהם את הרוטב בזהירות ומוסיפים שמן זית. 7מכסים ואופים במשך לילה (כן, כן ממש כמו חמין). 8מכינים את רוטב היוגורט ומגישים: מערבבים יוגורט עם עירית ושום, מלח ופלפל. יוצקים ממנו בנדיבות על הבצלים החמים והשחומים ומגישים. הבצלים הממולאים נשמרים יומיים-שלושה במקרר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |