
עוגיות שומשום נהדרותמתכון לעיגולים דקיקים של שומשומיות מתוקות ומתפצחות, כאלה שעושות ממש נעים בתוך הפה![]() צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל |
חורף וגשם וקר. זה בדיוק הזמן להתלבש טוב, לעלות לירושלים ולהרגיש בחו"ל. ביום שישי פרקנו את הילדים בגנים, העמסנו עגלת שוק ונסענו. בשוק מחנה יהודה האווירה חגיגית והריחות משכרים. טיילנו וטעמנו ורכשנו מכל טוב, כשבאחד הדוכנים ראיתי את גוש השומשום הזה, שבור לחתיכות גדולות וגסות, בדיוק כזה כמו שאמא שלי הייתה מכינה כשהיינו ילדים, אופה בתבנית גדולה ואז שוברת לחתיכות. אצלי במטבח לא אופים גושים ושוברים אותם, אצלי לעוגייה יש צורה של עוגייה. קניתי שומשום ונכנסנו למטבח. יצאנו עם עוגיות נהדרות, דקיקות ומאוד עגולות. המצרכים (20 מנות):
אופן ההכנה:1קולים את השומשום במחבת על אש בינונית עד שמזהיב מעט. 2בקערה מערבלים את החלבון עם מקצף עד שנוצרות בועות. מוסיפים סוכר ומערבלים עד שנטמע. 3מוסיפים חמאה וקמח ומטמיעים לתערובת אחידה. 4מוסיפים את השומשום הקלוי ומערבבים. 5בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים כמות של כף מהתערובת ומשטחים לעוגייה בעובי של כחצי ס"מ בעזרת מזלג רטוב. 6אופים בחום של 170 מעלות כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים. 7מקררים ומאחסנים בטמפרטורת החדר. בקרו בבלוג של שרית -מיס פטל >> בפעם הקודמת הכנו מאפינס פטל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |