אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פאי מנגולד

מתכון לפאי ריחני ומפתה, עם עלי מנגולד, בצלצלי שאלוט ופרמזן. ראו הוזהרתם: תוך דקות לא נשאר פירור

|mako אוכל| פורסם16:40
פאי מנגולד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:56reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

(לתבנית פאי קטנה, בקוטר 18-20 ס"מ לכל היותר) לבצק:

  • 225 גרם קמח (כוס וחצי ועוד כף)
  • ביצה
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 50 מ"ל חלב

למלית:

  • קילו עלי מנגולד נקיים, ללא העורק הלבן
  • כ-30 גרם חמאה
  • 2 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 2 ביצים טרופות
  • 50 גרם פרמזן מגוררת
  • פלפל גרוס
  • מעט מוסקט טחון

להברשה:

  • שמן זית
  • מלח גס (ו/או שומשום או קצח)

להגשה:

  • 150 מ"ל קרם פרש (או שמנת חמוצה באחוז גבוה, נגיד 27%)
  • עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1מערבבים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה, עד לקבלת בצק אחיד. מגלגלים לכדור, עוטפים בנייר נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

2מחממים תנור ל-190 מעלות.

2חולטים את עלי המנגולד (שמים כחצי דקה-דקה במים רותחים עד שהם מתרככים קלות והצבע קצת משתנה), ומעבירים למסננת.

3ממיסים חמאה במחבת קטנה ומטגנים בעדינות את הבצלצלים הקצוצים. מכבים את האש ומניחים להתקרר.

4סוחטים את עלי המנגולד טוב טוב ומעבירים לקערה.

5מוסיפים את הביצים, הפרמזן והתבלינים, ומערבבים.

6מרדדים את הבצק הקר ומחלקים לשניים. מניחים חלק אחד בתחתית התבנית, מותחים בעדינות את הבצק על צידי התבנית ומהדקים קלות.

7מסננים את המלית ומעבירים לתבנית. משטחים.

8מעל המלית משטחים את שארית הבצק ומהדקים יפה.

9אופים כ-30 דקות ומגישים עם קרם פרש ועירית קצוצה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il