אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

בורקס סלמון ומסקרפונה

מוגש לצד סלט ארוגולה עם אגסים שיכורים, גורגונזולה וגבינה כחולה

|מאסטר שף| פורסם11:11
מנת הדגל של דן
Rating:1.79reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • פילה סלמון (נקי מעצמות ומעור)

  • חבילת מסקרפונה
  • חבילת פטה
  • שום
  • בזיליקום
  • שמיר
  • מלח פלפל
  • יין אדום
  • סוכר
  • אגסים
  • גבינה כחולה
  • גבינת גורגונזולה
  • פקאן סיני מתוק
  • בצק פילו חמאה
  • ארוגולה

אופן ההכנה:

1מקלפים את האגסים ומכניסים אותם לסיר עם יין אדום וסוכר לבישול (שיתפסו צבע אבל לא יתרככו יותר מידי).

2מחממים תנור ל-180 מעלות.

3מערבבים ביחד את גבינת המסקרפונה, גבינת הפטה, השום, השמיר ומלח פלפל.

4פורסים את בצק הפילו לרצועות בעובי של 5 ס"מ ומושחים היטב בחמאה מומסת.

5חותכים את פילה הסלמון למשולשים שיתאימו בגודלם לרצועות הפילו.

6בקצה של כל רצועת פילו שמים כפית מתערובת הגבינות, מעליה עלי בזיליקום טריים ולבסוף משולש הסלמון.

7מגלגלים ומניחים בתבנית אפייה.

8מושחים שוב את כל הבורקסים בחמאה ומכניסים לתנור ל-10 דקות.

9חותכים את האגסים ומכינים מהרוטב שנשאר ויניגרט לסלט. מוסיפים שמן זית, מעט חרדל, מלח ופלפל וטורפים עד לקבלת מרקם אחיד.

10מוסיפים לעלי הארוגולה את חתיכות האגס והפקאן הסיני.

11חותכים מהגבינות חתיכות קטנות ומוסיפים גם אותן לסלט. לבסוף מזלפים מעל את רוטב הויניגרט.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il