
המצרכים (3 מנות):לכדורים
לרוטב
אופן ההכנה:אופן הכנת האורז: 1מבשלים את האורז עם החלב, השמנת, מקל וניל וסוכר בסיר מכוסה על אש נמוכה במשך כ-20 דקות. (בוחשים מידי פעם). 2בודקים שהאורז מבושל אל דנטה (בערך 20-25 דקות). במידה והאורז עדיין לא מספיק מבושל מוסיפים עוד חלב בוחשים וממשיכים לבשל לעוד כ- 5 עד 10 דקות. מורידים מהאש ומצננים ללא המכסה. אופן הכנת הרוטב: 1מחממים בסיר עמוק את החלב, מקל הוניל והסוכר כמעט עד רתיחה ומורידים מהאש. 2בקערה נפרדת טורפים את החלמונים ויוצקים קצת מהחלב לתוך קערת החלמונים. ממשיכים לטרוף. 3מוסיפים את כל החלמונים חזרה לתוך סיר החלב ומחזירים לאש. 4מערבבים עד שהופך להיות סמיך יותר אך לא להגיע לרתיחה. מסירים מהאש ומצננים. אופן הכנת הבלילה לכדורי האורז: 1מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, מים, חלבון והשמן עד לקבלת עיסה. 2לוקחים כמות של כף אורז ביד ויוצרים חצי כדור. מכניסים פטל אחד לתוך הכדור ועוטפים עם האורז והופכים לכדור שלם. 3טובלים את הכדור בתוך הבלילה ומעבירים לפירורי הלחם. מגלגלים את כדור האורז עד שהכדור לגמרי מכוסה בפירורי לחם. 4מחממים סיר עמוק עם שמן חם לטיגון וזורקים את הכדורים לטיגון של מספר דקות עד שהכדור משחים. אופן ההגשה: מוזגים רוטב וניל ועליו מניחים את כדורי האורז. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |