
המצרכים :לעוגה (תבנית בקוטר 22 ס"מ):
לטראפלס ולציפוי:
לקרם קפה:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית. 2טורפים בקערה יחד את השמן, הסוכר, הקפה, המלח, הביצים והחלב לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומערבבים עד שאחיד. 3יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון. מפזרים שוקולד מריר בנדיבות. 4אופים במשך כ-25-35 דקות או עד שהעוגה תפוחה, יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו. 5מכינים את הטראפלס והציפוי: מחממים שמנת עד לסף רתיחה. 6קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. 7יוצקים את השמנת החמה על גבי השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים עד לקבלת גנאש אחיד ומבריק. 8יוצקים כשני שליש מתערובת הגנאש על גבי העוגה ומצננים את העוגה לחלוטין במקרר. את יתרת הגנאש מקררים בכלי נפרד עד שהוא מתייצב לחלוטין. 9מגלגלים בעזרת הידיים כדורים קטנים מתערובת הגנאש ומצפים באבקת קקאו. שומרים במקרר עד להרכבת העוגה. 10מכינים את קרם הקפה: מקציפים בקערת מיקסר את השמנת, הקפה, אינסטנט הפודינג ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם יציב. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ ומזלפים תלוליות צפופות בחלק העליון של העוגה. 11מקשטים בטראפלס ומגישים. • העוגה נשמרת בכלי סגור במקרר עד 5 ימים. • מומלץ להוציא את העוגה כ-15 דקות לפני ההגשה לטמפרטורת החדר. • במקום טראפלס אפשר לקשט בעוגיות או ממתקי שוקולד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |