אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פלאן בקצב הסמבה

פלאן הוא אחד הקינוחים העדינים והאהובים עלינו, שמשום מה אנחנו מכינים מעט מדי. אז הנה מתכון נפלא לקינוח כוסות עם שכבת פלאן, שכבת טופי-שמנת ומעל הכל שברי אגוזים מלוחים ושוקולד מריר. יותר מזה?

|כולם אופים עכשיו| פורסם12:32
פלאן עם טופי בכוס (צילום: דרור עינב, כולם אופים עכשיו)
צילום: דרור עינב, כולם אופים עכשיו
Rating:4.27reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

לשכבת הפלאן:

  • 400 גרם חלב מרוכז משומר
  • 200 גרם חלב 3%
  • ביצה גדולה
  • חלמון
  • סוכר לריפוד הכלים

לשכבת הטופי:

  • 150 גרם סוכר
  • 50 גרם מים
  • 150 גרם שמנת מתוקה
  • 100 גרם חמאה
  • מלח

לקישוט:

  • אגוזים מלוחים
  • שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הפלאן: מקציפים את כל החומרים (למעט הסוכר) היטב, מעבירים לתבנית מרובעת, מכסים בנייר אלומינים ואופים שעה באמבט מים עד חצי גובה התבנית ב-180 מעלות. מצננים שעתיים לפחות במקרר.

2מכינים את הטופי: מבשלים את הסוכר והמים עד לסף רתיחה.

3במקביל מחממים את השמנת.

4כאשר נוצר קרמל מוסיפים בטריפה מתמדת את השמנת.

5מקררים ל-40 מעלות ומוסיפים את החמאה והמלח.

6מערבבים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה, חלקה ומבריקה.

7להרכבת המנה: קורצים עיגולים מהפלאן ומעבירים בזהירות עיגול לכל כוס. מוזגים למעלה מהטופי בעזרת צנתר. מפזרים למעלה שברי אגוזים מלוחים וגילופי שוקולד מריר.

* ניתן לאפות בכלי חרס לבנים לסופלה או בתבנית מלבנית 20 על 30 ואז לקרוץ עיגולים עם כוס בקוטר של 8 ס"מ.

>> לכל מתכוני כולם אופים עכשיו

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il