אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

כרובית בגריל ברוטב טחינה ואנשובי

מתכון נפלא לסלט חם ברוטב קר עם טוויסט פיקנטי, נפלא לאירוח

|מסעדת ברטי| פורסם19:19
כרובית בגריל ברוטב טחינה ואנשובי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.26reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (2 מנות):

  • כרובית מופרדת לפרחים קטנים
  • 250 גרם יוגורט (שומרי כשרות יכולים לוותר על היוגורט)
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 צנוניות חתוכות לרבעים
  • ענף בזיליקום, מפורק לעלים
  • 3 פרוסות פלפל צ'ילי
  • קופסה של אנשובי משומר, רצוי מתוצרת אורטיז (להשיג במעדניות מובחרות)
  • מלח ופלפל
  • מיץ לימון טרי
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1מחממים את התנור על תכנית גריל ל-200 מעלות וצולים את פרחי הכרובית 6-10 דקות, עד לריכוך.

2מערבבים את היוגורט בקערה עם הטחינה הגולמית, ומתבלים במעט מלח.

3מערבבים את הכרובית, הצנוניות, הבזיליקום והצ'ילי ומתבלים במלח ופלפל, מיץ לימון ושמן זית.

4הגשה: מניחים בתחתית שתי כפות מהרוטב, ועליהן את סלט הכרובית ו-3 פרוסות של פילה אנשובי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il