אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עציץ - בצק פירורים עם קרם אינגלז ומסקרפונה

קינוח שכבות מעולה של בצק פירורים עם קרם אנגלז ומסקרפונה

|מאסטר שף| פורסם21:00
שכבות של בצק פירורים וקרם (תמונת AVI: mako)
Rating:4.225reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

לפירורי העוגיות:

  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 150 גרם קמח
  • 1 כף קקאו (מומלץ להשתמש בקקאו איכותי)
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • כף וחצי שמנת מתוקה
  • ½ כוס מקופלת מפוררת (ניתן לערבב 2 סוגי מקופלות- שוקולד חלב ולבן)

לקרם האינגלז והמסקרפונה המוקצף:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1 מקל וניל
  • 4 חלמונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת ג'לטין מושרת ב-250 מ"ל חלב קר (20 דקות)
  • להקצפה:
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%

אופן ההכנה:

להכנת פירורי העוגיה (האדמה):

1במעבד מזון, מערבבים אבקת סוכר, קמח וקקאו. מוסיפים את החמאה והשמנת וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת פירורית.

2מפזרים את הפירורים על מגש מרופד בנייר אפיה, אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-15-20 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור מניחים במקום קר עד צינון מלא.

3בעזרת הידיים או פטיש שניצלים נקי יש לפורר את העוגיה הגדולה והאפויה לתערובת פירורית (המזכירה אדמה).

4אל התערובת הפירורית מוסיפים את המקופלת המרוסקת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

להכנת קרם האנגלז והמסקרפונה המוקצף:

1בסיר קטן, מחממים את השמנת עם מקל הוניל (חתוך לחצי ונקי מגרגרים) כמעט עד לרתיחה.

2בקערה גדולה מערבבים היטב את החלמונים והסוכר (מומלץ באמצעות מקצפת ידנית, לא חשמלית).

3מוזגים באיטיות את השמנת החמה אל תערובת החלמונים והסוכר תוך כדי ערבוב.

4מחזירים את התערובת לסיר נקי מחלב קרוש ומבשלים על אש קטנה עד להסמכה.

5מסננים את הקרם החם אל קערה גדולה.

6מחממים במיקרו במשך דקה וחצי את הג'לטין המושרה בחלב ומוסיפים אותו לקרם האנגלז, מערבבים היטב ומצפים בניילון נצמד אשר נוגע בקרם (למניעת יצירת קרום).

7מצננים ומניחים במקרר למשך כשעה וחצי עד שעתיים. מעבירים את הקרם הקרוש לקערת המערבל, מוסיפים מיכל שמנת מתוקה ואת גבינת המסקרפונה. מקציפים תחילה במהירות איטית ולאט לאט מגבירים עד לקבלת קרם מוקצף היטב.

8מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר גדול.

להגשה:

1ב-4 כוסות מהודרות, מסדרים בשכבות את פירורי העוגיה ואת קרם האנגלז והמסקרפונה המוקצף. יוצרים 3 שכבות של פירורים כשביניהן הקרם, שכבת הפירורים צריכה להיות דקה יותר משכבת הקרם- ממנו יש להזליף בנדיבות.

2מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור כשעתיים. (ניתן להגיש עם פרח אוריגמי המולבש על שיפוד עץ או ענף של למון גראס).

אופציות לגיוון: ניתן לקשט בסוכריות עדשים צבעוניות, צימוקים מצופים בשוקולד או כל ממתק אחר.

ניתן להוסיף בין שכבת הקרם לבין שכבת הפירורים קונפיטורה משובחת וקטיפתית של דובדבנים חמוצים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il