אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מיתולוגיה: פולנטה טרייה עם ביצה עלומה וכמהין

המתכון המקורי של יועזר בר יין לפולנטה מתירס טרי, עם ביצה עלומה ונוזלית ופרוסת פטריית כמהין שמשדרגת את המנה לעולמות אחרים

|יועזר בר יין| פורסם08:16
פולנטה של יועזר בר יין (צילום: איליה מלניקוב, יועזר בר יין)
צילום: איליה מלניקוב, יועזר בר יין
Rating:3.36reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 5 קלחי תירס

  • 2 כוסות חלב
  • 2 כוסות שמנת מתוקה
  • כמהין טרי פרוס
  • ביצים - כמספר הסועדים
  • 3 כפות חומץ פשוט (5%)

אופן ההכנה:

1מנקים את התירס מהעלים והשערות, קוטמים את החלק הצר, מעמידים את הקלח על משטח נוח ומגלחים ממנו את הגרעינים עם סכין.

2שמים בסיר את התירס עם החלב והשמנת (הנוזלים אמורים לכסות את התירס).

3מבשלים על אש נמוכה מאד כשעה וחצי עם מכסה, תוך כדי ערבוב כל כמה דקות. אם התירס נדבק לתחתית הסי יש להוסיף מעט שמנת.

4לאחר הבישול טוחנים את התירס בבלנדר כ-5 דקות. מעבירים את התירס הטחון דרך נפה או מסננת דקה ובעזרת כף או לקקן ומתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם. מקררים.

5מכינים ביצה עלומה: מרתיחים שני ליטר מים בסיר קטן עם 3 כפות חומץ פשוט. לאחר שהמים רותחים מורידים את האש כדי שיהיה בעבוע עדין. מכניסים את הביצה בעדינות רבה למים לכ-2 וחצי עד 3 דקות. מוציאים את הביצה לנייר סופג או מגבת.

6ההגשה: מניחים פולנטה בצלחת ומעליה ביצה עלומה. מעל הביצה מניחים פרוסת כמהין ומעט מלח.

* אם יש צורך לחמם את הפולנטה לפני ההגשה, עושים זאת בסיר על אש נמוכה, עד שהיא מתחילה לבעבע.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

המתכון באדיבותיועזר בר יין

>> צפו: כך מכינים ביצה עלומה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il