אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

טארט שוקולד ואגוזים בקרמל מלוח

חגיגה של טעמים: שוקולד מריר, אגוזים מתקתקים וקרמל מלוח מפתיע. אפשר לגוון את מילוי השוקולד בתוספות כמו קליפות הדרים מסוכרות

|חגיגה של קינוחים, הוצאת פן וידיעות ספרים| פורסם11:17
טארט שוקולד ואגוזים בקרמל מלוח (צילום: דניה ויינר, חגיגה של קינוחים, הוצאת פן וידיעות ספרים)
צילום: דניה ויינר, חגיגה של קינוחים, הוצאת פן וידיעות ספרים
Rating:4.123reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

לקלתית:

  • 245 גרם (¾ 1 כוסות) קמח לבן
  • 50 גרם (½ כוס) אגוזי לוז מולבנים, טחונים דק
  • 70 גרם (½ כוס + 1 כף) אבקת סוכר
  • 170 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה גדולה

לאגוזים המקורמלים:

  • 100 גרם (½ כוס) סוכר לבן
  • 110 מ"ל (1/3 כוס+ 2 כפות) שמנת מתוקה
  • ½ כפית תמצית וניל טהור
  • ½ כפית מלח ים אטלנטי
  • 100 גרם (1 כוס) אגוזי מקדמיה, קלויים קלות

למלית השוקולד:

  • 210 מ"ל (¾ כוס+ 2 כפות) שמנת מתוקה
  • 195 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ (60% מוצקי קקאו לפחות)
  • 90 גרם שוקולד חלב, קצוץ
  • 1 כף רום כהה (או כל משקה אלכוהולי שאוהבים)

להגשה:

  • קרם שנטילי
  • אגוזי מקדמיה קלויים, קצוצים גס

לאפייה:

  • תבנית רינג או טארט עגולה שקוטרה 24 ס"מ

אופן ההכנה:

1מכינים קלתית: מחממים את התנור ל-180 מעלות (חום בינוני). במעבד המזון מעבדים את הקמח, את האגוזים הטחונים ואת אבקת הסוכר עד לקבלת אבקה.

2מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בכמה לחיצות כפתור (פולסים) עד לקבלת פירורי בצק עדינים. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד בפולסים עד לקבלת פירורי בצק גדולים ומעט לחים.

3מאחדים את הבצק לכדור באמצעות כריות כף היד, עוטפים אותו בניילון נצמד ומשטחים מעט. מאחסנים במקרר לצינון כ-30 דקות.

4מקמחים מעט משטח עבודה נקי ומרדדים עליו את הבצק לעלה שעוביו 3 מ"מ.

5מרפדים בבצק את התבנית. מחוררים מעט את פני הבצק במזלג ומצננים במקרר כ-30 דקות נוספות.

6מניחים על הקלתית הקרה נייר אפייה. מסדרים מעל שכבה עבה של קטניות יבשות ליצירת משקולת שתמנע מהבצק לתפוח בזמן האפייה. אופים בתנור החם 15 דקות.

7מוציאים את התבנית, מסירים את נייר האפייה עם הקטניות ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד שהבצק מזהיב קלות. מוציאים ומצננים היטב בטמפרטורת החדר.

8מכינים אגוזים מקורמלים: מניחים את הסוכר בסיר קטן. ממסים על אש בינונית תוך כדי טלטול הסיר מצד לצד, עד שהסוכר הופך לקרמל בגוון ענברי עז (יש להיזהר לא לשרוף את הסוכר לקרמל כהה מדי, שיניב טעם מר).

9מוסיפים לסיר בזהירות (התערובת חמה מאוד ועלולה לבעבע) את השמנת המתוקה, את תמצית הווניל ואת המלח. מבשלים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב בכף עץ עד לקבלת רוטב חלק, סמיך מעט וללא גושי קרמל. מסירים מהאש ומצננים.

10מוסיפים את אגוזי המקדמיה ומערבבים. שומרים בצד.

11מכינים מלית שוקולד: בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה.

12שמים את שני סוגי השוקולד בקערה ויוצקים עליהם את תערובת השמנת החמה. משהים 2 דקות וטורפים היטב במטרפת יד עד לקבלת קרם מבריק. מוסיפים את הרום וטורפים היטב.

13מרכיבים את המנה: מסדרים על הקלתית את האגוזים המקורמלים. מעבירים למקפיא ל-5 דקות.

14יוצקים על שכבת האגוזים את מלית השוקולד בתנועת מזיגה אטית משולי הטארט כלפי פנים. מאחסנים במקרר לשעה לפחות, עד שהקרם מתייצב.

15פורסים את הטארט למנות. מגישים כל פרוסת טארט לצד תלולית קרם שנטילי ומפזרים אגוזי מקדמיה קלויים קצוצים.

* אפשר לשמור את הטארט במקרר, מכוסה היטב בניילון נצמד או בכלי אחסון בעל מכסה עד 3 ימים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il