
המצרכים (8 מנות):למעטפת האורז:
למילוי:
לטיגון:
אופן ההכנה:1מבשלים את האורז: מטגנים את האורז בסיר ומוסיפים את המלח ו-4 כוסות מים רותחים. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות. מעבירים לקערה ומצננים. 2כשהאורז קר מוסיפים אליו את שאר מרכיבי המעטפת ולשים היטב, עד שהאורז מתחיל "להתפרק" והתערובת מתאחדת. 3מכינים את המילוי: מחממים תנור ל-200 מעלות. קוצצים דק את הפטריות והבצל ומקלפים את הארטישוק הירושלמי. 4מסדרים את הארטישוק הירושלמי בתבנית מרופדת נייר אפייה, מורחים אותו בשמן זית וצולים כ-30 דקות, עד שהוא מתרכך. מצננים וחותכים לקוביות קטנות. 5מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 5 דקות. מוסיפים את התבלינים והארטישוק הירושלמי, מטגנים עוד 2 דקות ומניחים למילוי להתקרר לחלוטין. 6יוצרים את הקציצות: מרטיבים את הידיים וקורצים מתערובת האורז כדור בגודל כדור פינג פונג. משטחים בין הידיים, ומניחים באמצע העיגול חופן מהמילוי. סוגרים היטב, מגלגלים ומשטחים. ממשיכים כך עם כל הכמות. 7מטגנים: מחממים שמן לטיגון עמוק. בינתיים מסדרים 3 קערות - אחת עם קמח, אחת עם ביצים טרופות ואחת עם פירורי לחם. מצפים את הקציצות קודם בקמח, אז בביצים טרופות ולבסוף בפירורי לחם ומטגנים עד הזהבה. תגיות:קציצות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |