אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

חצילים מאודים ברוטב אסייתי

סלט חצילים בלי טיגון? כבר קנינו. הוסיפו לזה את הארומה העדינה של הג'ינג'ר, העוקצנות של החומץ, החרפרפות של הצ'ילי והעומק של רוטב הסויה - וקיבלתם תוספת מעולה, ואפילו דלת קלוריות, לארוחה אסייתית ביתית

|mako אוכל| פורסם06:38
חצילים מאודים ברוטב אסייתי (צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל)
צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל
Rating:4.874reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • אצבע ג'ינג'ר, מגורדת בפומפייה
  • חציל שלם ארוך
  • 1 בצל ירוק, קצוץ דק
  • 1 כפית שום כתוש
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1/4 כוס חומץ רגיל
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 4 כפות סוכר
  • 1/4 כפית פלפל שאטה גרוס או פפריקה חריפה
  • 1 כף שומשום שלם

אופן ההכנה:

1ממלאים סיר גדול במים עד שלושת-רבעי מהגובה, מוסיפים את הג'ינג'ר ומביאים לרתיחה. פורסים את החציל לאורכו ל-4 רבעים. חוצים כל רבע לעוד 3 רצועות ארוכות (כל רצועה בעובי של כ-3 ס"מ) וחותכים לקוביות.

2מעמידים מעל הסיר עם המים הרותחים כלי לאידוי מבמבוק (ניתן לרכוש בכל הרשתות) או מסננת רגילה ממתכת - אבל חשוב להקפיד על מכסה תואם שימנע את יציאת האדים.

3מאפשרים למים לרתוח במתינות ומסדרים בכלי לאידוי שכבה אחת של החצילים. מאדים למשך 5 דקות לפחות, עד שהחצילים מתרככים מעט, וחוזרים על הפעולה עם נגלה נוספת של חצילים. חשוב מאוד לאדות בכל פעם רק שכבה אחת.

4מערבבים את שאר המרכיבים בקערה ליצירת מרינדה. מעבירים את החצילים המאודים לקערה, ודואגים לכסות אותם היטב כדי שיספגו את מרב הטעמים.

5מעבירים לכלי להגשה, או שומרים בצנצנת במקרר למשך שבוע לפחות.

בקרו בבלוג של מאיר -ביסטייל

>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל הורס של בשר וירקות

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il