מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

לחמניות מתוקות

מתכון בסיסי לחלה מתוקה או לחמניות מתוקות עם תוספת של צימוקים או אגוזים. אתם מוזמנים להוסיף גם כף או שתיים של דבש או סילאן, למאפה מתוק אפילו יותר

חלה מתוקה (צילום: שירלי נמש, מתוקים שלי)
צילום: שירלי נמש, מתוקים שלי

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 1 ק"ג קמח, מנופה
  • 50 גרם שמרים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 2-3 כוסות מים פושרים

להעשרה:

  • 1/2 כוס צימוקים או 1/4 כוס אגוזי מלך גרוסים

להברשה:

  • 1 ביצה טרופה
  • 1/4 כוס גרגרי שומשום

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן, המלח והביצה. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה. מוסיפים את הצימוקים או האגוזים וממשיכים ללוש עד שהבצק אחיד וחלק, לפחות 10 דקות (אפשר ללוש ידנית או במיקסר). מכסים ומשהים לתפיחה במקום חמים במשך כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים, יוצרים מכל חלק גליל וסוגרים ככעך. מניחים למנוחה של כ-15 דקות.

3מעבירים לתבנית משומנת, מברישים בביצה הטרופה ומפזרים את השומשום.

4אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות, מניחים לצינון של כמה דקות ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il