1מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן, המלח והביצה. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה. מוסיפים את הצימוקים או האגוזים וממשיכים ללוש עד שהבצק אחיד וחלק, לפחות 10 דקות (אפשר ללוש ידנית או במיקסר). מכסים ומשהים לתפיחה במקום חמים במשך כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים, יוצרים מכל חלק גליל וסוגרים ככעך. מניחים למנוחה של כ-15 דקות.
3מעבירים לתבנית משומנת, מברישים בביצה הטרופה ומפזרים את השומשום.
4אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות, מניחים לצינון של כמה דקות ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה