אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

חריימה דג ים

דג לוקוס טרי המתבשל ברוטב אדום חריף בתוספת פרוסות תפוחי אדמה

|מאסטר שף| פורסם10:42
מנת הדגל של אוהד
Rating:422reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 6-7 פרוסות בעובי ס"מ וחצי דג לוקוס טרי

  • 4 עגבניות פרוסות לעיגולים
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים פרוסים לעיגולים
  • 1-2 פלפל חריף פרוס לחתיכות ס"מ אחד
  • ראש שיני שום קלוף
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה

למשרה הדג

  • זרעי כוסברה כתושים

  • מלח ים גס אטלנטי
  • מיץ מלימון שלם

לרוטב

  • חצי כוס שמן

  • רבע כוס מים
  • 3 עגבניות
  • 2 כפות מלח
  • כף כורכום
  • כף פפריקה

אופן ההכנה:

1עשרים דקות לפני הבישול משרים את הדג במשרה.

2בתחתית הסיר (סיר גדול עם דפנות נמוכות) מסדרים שכבה של תפוחי האדמה ולאחריה שכבת עגבניות.

3מפזרים את הפלפל ושיני השום ועליהם מניחים את הדג. מפזרים מעל הכל את הירק.

4מגרדים את העגבניות לרוטב עם פומפיה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

5מפזרים את הרוטב בסיר באופן שווה.

6מתחילים בישול עם אש גבוהה עד להתחממות הנוזלים ומנמיכים לאש בינונית לחצי שעה בישול. אחת לכמה דקות יוצקים על הדגים והירקות רוטב מתחתית הסיר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il