אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

טחינה סלק

רוצים נורא להוסיף טחינה לתזונה של הילד? מה דעתכם לצבוע אותה באדום? הנה לכם דרך להפוך את הממרח המשובח הזה ליותר אטרקטיבי, ואפילו עוד יותר בריא מהמקור

טחינה סלק (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.3118reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 50 גרם סלק (כחצי סלק קטן)
  • 3/4 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כף מיץ לימון, סחוט טרי
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית כמון

אופן ההכנה:

1מקלפים את הסלק ומבשלים בסיר עם מעט מים למשך כשעה, עד שהסלק רך. מדי פעם מוסיפים עוד מעט מים, אם רואים שהם הולכים להיגמר.

2כשהסלק רך מוציאים אותו מהסיר, חותכים לקוביות ומצננים.

3מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומעבדים עד למרקם חלק. אם הטחינה יוצאת סמיכה מדי – אפשר להוסיף מים.

4טועמים ומתקנים תיבול.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

*ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו סלט קישואים שטעים גם חם וגם קר

>> לכל המתכונים של "באה בריא"

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il