אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת תפוחים וקרמל

עוגה הפוכה של תפוחי עץ עם אגוזי פקאן וציפוי קרמל עשיר. תענוג שלא תרצו לוותר עליו

|mako אוכל| פורסם12:00
עוגת תפוחים וקרמל (צילום: יפית בשבקין, mako אוכל)
צילום: יפית בשבקין, mako אוכל
Rating:4.135reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקרמל:

  • 2 כוסות סוכר
  • חצי כוס מים

למלית:

  • 5 תפוחי גרנד קלופים ופרוסים דק
  • 150 גרם אגוזי פקאן שלמים

לבצק:

  • 100 גרם חמאה
  • כוס סוכר
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 3 ביצים
  • 3 כפות שמן
  • תבנית 26 עגולה קפיצית

אופן ההכנה:

1מרפדים את התבנית עם נייר אפייה גדול דיו כך שיכסה את התחתית ואת השוליים.

2מתחילים עם הקרמל: מחממים סיר בינוני. שופכים סוכר ומים ומערבבים. התערובת תהפוך לקרמל חום תוך רבע שעה לערך על אש בינונית, תוך כדי ערבוב. כשהתערובת מסמיכה ומשנה צבעה לחום, שופכים בעדינות על נייר האפייה בתבנית ומפזרים בצורה אחידה בזהירות.

3מפזרים בצורה מסודרת את תפוחי העץ הפרוסים (נזהרים על האצבעות שלא יטבלו בקרמל – הוא חם ומתקשה מיד) כך שנוצרות מניפות תפוחים בכל התחתית. מעל מפזרים אגוזי פקאן בצורה אחידה.

4מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

5מכינים את הבצק: מערבלים חמאה עם סוכר עד שנוצרת תערובת אחידה, מוסיפים קמח, ביצים ושמן. מערבלים עד ליצירת תערובת אחידה.

6יוצקים בזהירות ובצורה אחידה את תערובת הבצק מעל הפקאנים ומיישרים בזהירות רבה בעזרת מרית סיליקון. נזהרים שהפקאנים לא ינדדו ושהשכבה התחתונה תישאר במקומה.

7מכניסים לתנור ל-50 דקות (מאחר שאין אפשרות לבדוק את הבצק עצמו, צריך להקפיד שיצא מהתנור חום וקצת קשה (יותר מעוגה בחושה).

8מחכים מעט שהעוגה תצטנן והופכים אותה בזהירות על צלחת הגשה. מסירים בעדינות את נייר האפייה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il