אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מאפינס בקצפת

מאפינס מהירים וקלים להכנה, בעלי ניחוח נהדר, אינם מתוקים מדי ובעלי מירקם לח במיוחד

|null| פורסם20:20
תבנית שקעים מאפינס ומערוך (צילום: Nathan Blaney, GettyImages IL)
צילום: Nathan Blaney, GettyImages IL
Rating:58reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (3 מנות):

  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 וחצי כוס קמח תופח
  • 1 כוס שמן
  • 1 אשל
  • 1 גביע שמנת מתוקה
  • חצי כוס סוכר

לריבה

  • חצי כוס סוכר
  • 200 גרם פירות יער לבחירתכם
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות לימון

להגשה

  • שקדים קלופים
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

המאפינס

1מקציפים את הסוכר והביצים לתערובת אחידה ומוסיפים את הקמח בהדרגה.

2מוסיפים את האשל ואת השמן עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

3יוצקים לתוך כוסיות (מנז'טים או כל תבנית אחרת) משומנות ואופים במשך 30 דקות על 180 מעלות, עד לקבלת צבע זהוב ויפה.

4מקציפים את השמנת המתוקה וחצי כוס הסוכר עד לקבלת קצפת אחידה. מחכים שהמאפינס יתקררו ומזלפים מן הקצפת לתוך המאפין.

ריבת פירות יער

1מחממים מחבת על אש בינונית ועושים קרמל מהסוכר.

2מוסיפים את הפירות ומבשלים 15 דקות עד שהפירות מגירים מעצמם את הנוזלים.

3מוסיפים את הדבש והלימון ומבשלים 10 דקות נוספות.

4מכבים את האש וממשיכים לערבב עד ההגשה (הריבה צריכה לנוע על המחבת גם כשהיא קרה).

הגשה

מסדרים את המאפינס על צלחת, לידם מניחים שקדים קלופים. מפזרים על הכול אבקת סוכר, קצת מריבת הפירות ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il