1מחממים בסיר שתי כפות שמן זית, מוסיפים את שיני השום ואת עלי הגפן, מתבלים במעט מלח לימון, סוכר וקורט מלח. מכסים במים ומבשלים עד שהעלים מתרככים לגמרי (בערך שעה), אם יש צורך מוסיפים עוד מים.
2מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס המבושלים ומתקנים תיבול.
3מכינים את הדג: מרפדים מגש בנייר אפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות. מתבלים את פילה המוסר במלח, פלפל ומעט שמן זית. צולים בתנור 5-8 דקות (תלוי בעובי הדג).
4מניחים בצלחת עמוקה כף מהתבשיל וכמה פרוסות של לימון כבוש. מניחים את הפילה מלמעלה ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!