אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מוסר ים על תבשיל גרגירי חומוס ועלי גפן

מתכון נפלא לפילה מוסר צלוי עם מלח פלפל ושמן זית בתוספת תבשיל ולימון כבוש

|מסעדת ברטי| פורסם14:16
מוסר ים על תבשיל גרגירי חומוס ועלי גפן (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:51reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (2 מנות):

  • 2 יחידות פילה מוסר
  • 3 שיני שום קלופות
  • 150 גרם עלי גפן כבושים ושטופים קצוצים גס (כ-15 עלים)
  • מלח לימון
  • סוכר
  • מלח
  • 150 גרם גרגירי חומוס מבושלים (בערך כוס וחצי)
  • 4 פרוסות של לימונים כבושים (ניתן לקנות בחנויות תבלינים או בשוק)
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר שתי כפות שמן זית, מוסיפים את שיני השום ואת עלי הגפן, מתבלים במעט מלח לימון, סוכר וקורט מלח. מכסים במים ומבשלים עד שהעלים מתרככים לגמרי (בערך שעה), אם יש צורך מוסיפים עוד מים.

2מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס המבושלים ומתקנים תיבול.

3מכינים את הדג: מרפדים מגש בנייר אפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות. מתבלים את פילה המוסר במלח, פלפל ומעט שמן זית. צולים בתנור 5-8 דקות (תלוי בעובי הדג).

4מניחים בצלחת עמוקה כף מהתבשיל וכמה פרוסות של לימון כבוש. מניחים את הפילה מלמעלה ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il