
סוד הקסם של המנה הוא באיזון העדין בין הטעמים הרבים שמרכיבים אותה: חריף, מתוק, חמוץ, מלוח ומר מתערבבים ומתגבשים להרמוניה נעימה. זוהי אחת המנות שאני הכי אוהב להכין ולאכול וניתן לגוון אותה בכל מיני דרכים. למשל, ניתן להחליף את הפלפלים בחציל מטוגן, באספרגוס ולמעשה כמעט בכל ירק, המצרכים (2 מנות):לאורז:
לבשר:
למשרה:
לרוטב:
למחית התיבול:
אופן ההכנה:1האורז: שוטפים את האורז היטב, שמים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהאורז מוכן. משאירים את הסיר מכוסה לפחות 10-15 דקות. 2הבשר: חותכים את נתחי הבשר נגד כיוון הסיבים לנתחים דקים של כ-3 מ"מ. מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה ומשרים את נתחי הבשר במשך חצי שעה. 3חותכים פלפלים ירוקים ואדומים לפרוסות הזהות בגודלן לנתחי הבשר. 4הרוטב: בסיר קטן ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל בצבע ענבר ומוסיפים את המים. ממשיכים לבשל עד שהקרמל נמס לגמרי במים והופך מעט צמיגי. 5מחית התיבול: כותשים את פלפל הצ'ילי, זרעי הכוסברה, השום, הג'ינג'ר, גרידת הליים והפלפל הלבן במכתש ועלי עד לקבלת מחית כמעט חלקה. 6מחממים מעט שמן בווק או במחבת גדולה עד שהשמן מעלה עשן ומקפיצים את הפלפלים הפרוסים במשך 2-3 דקות עד שמשחימים מעט. מוציאים ומניחים את הפלפלים בצלחת. 7מוציאים את נתחי הבשר מהמשרה ומקפיצים בווק עד שהם משנים את צבעם. 8מוציאים את נתחי הבשר ומכניסים לווק עם מעט שמן את מחית התיבול. מטגנים תוך כדי ערבוב כדקה, למיצוי הטעמים. מוסיפים לווק את הקרמל, רוטב הדגים והסויה ומערבבים היטב. מחזירים את הפלפלים ואת הבשר לווק ומבשלים יחד עוד דקה. 9לאחר שהאורז מתקרר לגמרי, מפרידים את הגרגירים עם ידיים רטובות ומטגנים במעט שמן בווק חם מאוד. יוצרים גומה במרכז, שוברים לתוכה ביצה טרופה ומקשקשים אותה עד שהיא מוכנה. מערבבים עם האורז. מוסיפים בצל ירוק קצוץ מהחלק הירוק בלבד. 10: להגשה: מניחים תלולית אורז בצלחת ולצדה שתי כפות הגשה ממנת הבשר והפלפלים. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |