אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות בשר

מתכננים על ממולאים לשבת? הרשו לנו להציע לכם את אלה: תחתיות ארטישוק עם קציצות בקר, מטוגנות ומבושלות ברוטב הורס. יותר מגרה וצבעוני מזה אין

|mako אוכל| פורסם09:13
ראשי ארטישוק ממולאים בקציצות בשר (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.7212reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 18 תחתיות ארטישוק (טריות או מופשרות)

למילוי:

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון (עם מעט שומן)
  • חופן צנוברים קלויים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • כף שטוחה בהרט
  • 6 שיני שום, קצוצות
  • חופן בורגול מושרה (10 דקות במים קרים)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כוס קמח לקימוח

לרוטב:

  • 10 שיני שום קלופות
  • 4 גזרים, חתוכים לרבעים לאורכם (כמו גפרורים)
  • 2 פלפלים אדומים, מחולקים ל-4
  • 2 יחידות פלפל שאטה יבש
  • ½ כוס שמן קנולה
  • כפית כורכום
  • כף פפריקה אדומה
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה, לעיטור

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת תערובת מגובשת. יוצרים כדורי בשר וממלאים את תחתיות הארטישוק.

2מקמחים את כל הארטישוקים הממולאים ומטגנים אותם במחבת עם מעט שמן קנולה.

3אחרי הטיגון מסדרים את הארטישוקים בסיר רחב ונמוך. מפזרים סביבם את שיני השום, הגזרים והפלפלים, ומכסים במים. מוסיפים תבלינים ואת שמן הקנולה הנותר ומביאים לרתיחה.

4מנמיכים את האש ומבשלים במכסה חצי סגור 45 דקות עד שעה.

5מפזרים פטרוזילה ומגישים.

המתכון באדיבות שף יוסי שטרית ממסעדתKitchen Market

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il