אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

סלט חצילים משודרג

סלט ים תיכוני מושקע, שזועק לפרוסת לחם שמנמנה

|mako אוכל| פורסם18:27
סלט חצילים יוגורט ונענע (צילום: אפיק גבאי)
צילום: אפיק גבאי
Rating:4.512reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 2 חצילים, בינוניים
  • 1 גביע יוגורט בסגנון יווני
  • חופן עלי נענע, קצוצים דק
  • 1 שן שום, כתושה
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח, לפי הטעם
  • 1/2 כוס גרעיני רימון
  • 100 גר' גבינת פטה
  • 1/2 בצל סגול, פרוס דק
  • 1 פלפל ירוק חריף, פרוס דק
  • מעט עלי נענע קרועים, לקישוט

אופן ההכנה:

1קולים את החצילים בשלמותם בתנור גריל או על אש גלויה עד שהם חרוכים מבחוץ ורכים מבפנים. מצננים מעט. חותכים לאורכם ובערת כף מרוקנים את כל בשרם. מסננים את החצילים במסננת דקה עד שרוב הנוזלים יצאו.

2מועכים את בשר החצילים עם סכין או מזלג עד לקבלת סלט אחיד אך לא חלק מידי.

3מערבבים יחד בקערה את החצילים, היוגורט, הנענע הקצוצה, השום ו-2 כפות שמן זית. מתבלים במלח לפי הטעם.

4להגשת הסלט: שמים שכבה נדיבה של הסלט בצלחת שטוחה. מפזרים מעט פרוסות בצל אדום ופלפל ירוק חריף, גרעיני רימון ומפוררים גבינת פטה. מקשטים במעט עלי נענע קרועים ומזלפים כף שמן זית.

5מגישים עם לחם טוב.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il