אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קאפקייקס יוגורט עם נוטלה וחלבה

מאפים אישיים נימוחים וטעימים, שמכינים ממצרכים שנמצאים בכל בית. לבסיס המוצלח של הבלילה אפשר לשדך מליות בטעמים שונים, למשל קונפיטורה של תות, ממרח תמרים או ממרח לוטוס

|שמחות קטנות, הוצאת מודן| פורסם13:12
קאפקייקס יוגורט עם נוטלה וחלבה (צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן)
צילום: דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן
Rating:4.733reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
  • 2 גביעים (200 גרם כל אחד) יוגורט טבעי

למלית:

  • כ-1/2 כוס נוטלה
  • 100 גרם שערות חלבה או חלבה, מפוררת

שוקולד לציפוי:

  • 4 כפות נוטלה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה

לקישוט:

  • 12 חצאי תותים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את השקעים בעטרות נייר או משמנים היטב.

2מערבבים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סוכר וסוכר וניל בקערה גדולה. בקערה אחרת מערבבים את החומרים הרטובים: ביצים, שמן ויוגורט. מוסיפים את התערובת הרטובה לקערת היבשים ומערבבים כמה שפחות, רק עד שלא רואים יותר קמח. אם יש גושים בבלילה, לא להתרגש, זה בסדר.

3יוצקים חצי מכמות הבלילה עד לחצי מגובה השקעים ומוסיפים לכל שקע כפית נוטלה וקומץ שערות חלבה. יוצקים את שאר הבלילה, מערבבים מעט ומקשטים בקומץ שערות חלבה.

4אופים 25 דקות או עד שקיסם שננעץ בקאפקייקס יוצא יבש עם פירורים לחים.

5מכינים את הציפוי: מערבבים נוטלה עם שמנת מתוקה למרקם קרמי. מורחים על כיפות הקאפקייקס ומקשטים בחצי תות.

* טיפ פרווה מחליפים את היוגורט במיץ תפוזים ואת הנוטלה בממרח שוקולד פרווה.

* טיפ פרקטי אם אין יוגורט, מחליפים אותו ברוויון, בשמנת חמוצה, באשל או בלבן.

>> סלט "פנזנלה" על מצע פוקאצ'ה
>> ביצה עלומה היה בקורדליה של ניר צוק
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il