אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת תותים ומסקרפונה קפואה

עוגה קפואה שכולה חגיגה גלידתית, ורודה ומרעננת על בסיס פריך של שקדים ותמרים, תענוג בפה ותאווה לעיניים

|mako אוכל| פורסם21:43
עוגת גלידת תות ומסקרפונה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
Rating:4.424reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • תבנית בקוטר 24 ס"מ

לבסיס:

  • 2 כוסות (350 גרם) שקדים טבעיים על קליפתם
  • 15 תמרים (רצוי מזן מג'הול) מגולענים
  • 1 כף (15 מ"ל) שמן קנולה

לקרם התותים:

  • 2 כוסות (300 גרם) תותים שטופים ונקיים מעוקץ
  • מיץ מחצי לימון
  • 3/4 כוס (200 גרם) דבש
  • 2 מכלים (500 מ"ל) גבינת מסקרפונה
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות (20 גרם) אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מכינים את הבסיס: טוחנים יחד במעבד מזון את התמרים והשקדים לקבלת מחית אחידה. מוסיפים את השמן ומערבלים היטב (ניתן ללוש עם הידיים). משטחים את התערובת באופן אחיד בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ומניחים בשולי התבנית שקף לאפייה (לא חובה). מעבירים למקפיא.

2מכינים את קרם התותים: טוחנים יחד במעבד מזון את התותים, הדבש ומיץ הלימון למחית אחידה. מעבירים את המחית לקערת המיקסר. מוסיפים את הגבינה, השמנת המתוקה ואבקת הסוכר. בעזרת מטרפה ידנית מערבבים היטב, על מנת לרכך את הגבינה. מחברים את בלון ההקצפה ועל מהירות גבוהה מקציפים את התערובת עד לקבלת קצפת יציבה (אך נזהרים מהקצפת יתר).

3יוצקים את הקרם על גבי הבסיס, ובעזרת מרית מיישרים את פני העוגה. מעבירים למקפיא להתייצבות למשך כ-3 שעות, מעטרים בתותים טריים ומגישים. אם מקפיאים לזמן ממושך יותר, יש לקחת בחשבון זמן הפשרה (כשעה בטמפרטורת החדר או כ-3 שעות בקירור). לאחר ההפשרה ניתן לשמור במקרר.

העוגה נשמרת במקרר עוד כיומיים נוספים.

* נגמרה עונת התותים? ניתן להמיר את התותים בפירות יער טריים או קפואים (לאחר הפשרה).

מבוסס על מתכון מתוךGreen Kitchen Stories

* בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il