1חולטים את האפונה בסיר עם מים רותחים ומומלחים, לשתיים שלוש דקות, עד שהיא מתרככת. מעבירים למסננת ושמים במי קרח כדי שתהליך הבישול יפסיק והצבע יישמר.
2בבלנדר או מעבד מזון שמים את הנענע, השום, גרידת הלימון, מיץ הלימון והציר (מי שאוהב אנשובי, זה הזמן להוסיף), ומפעילים בכמה פולסים טובים עד שהעלים נכתשים.
3מעבירים את האפונה במסננת ומוסיפים לבלנדר. מוסיפים מלח ופלפל גרוס, מזלפים חצי מכמות שמן הזית ומפעילים שוב את הבלנדר עד לקבלת נוזל אחיד, או עד לקבלת מרקם מספיק נוזלי (אני אוהבת שיש קצת חתיכות בגספאצ'ו ושהוא לא ממש חלק). מוסיפים בהדרגה את שמן הזית הנותר ומשאירים כף שמן לקישוט בהגשה.
4אם רוצים מרקם חלק במיוחד, מעבירים את התערובת הסופית דרך מסננת דקה. מגישים עם קישוט עלי נענע, זילוף שמן זית ומעט שמנת מתוקה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה