אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

גספאצ'ו אפונה

מרק קר ומרענן שישכיח מכם את החום והלחות בדרך טעימה ואלגנטית

|mako אוכל| פורסם19:08
גספאצ'ו אפונה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.49reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

להכנת הגספאצ'ו:

  • 300 גרם אפונה
  • קערה עם מי קרח
  • כ-30 עלי נענע
  • גרידה מחצי לימון
  • מיץ מחצי לימון
  • 3 שיני שום
  • חצי ליטר ציר עוף / ירקות / מים
  • חצי כוס שמן זית
  • פלפל גרוס
  • מלח אטלנטי

למי שאוהב:

  • אפשר לשדרג את הגספאצ'ו עם שתי פיסות אנשובי (ולהשתמש בפחות מלח)

להגשה:

  • שפריץ שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1חולטים את האפונה בסיר עם מים רותחים ומומלחים, לשתיים שלוש דקות, עד שהיא מתרככת. מעבירים למסננת ושמים במי קרח כדי שתהליך הבישול יפסיק והצבע יישמר.

2בבלנדר או מעבד מזון שמים את הנענע, השום, גרידת הלימון, מיץ הלימון והציר (מי שאוהב אנשובי, זה הזמן להוסיף), ומפעילים בכמה פולסים טובים עד שהעלים נכתשים.

3מעבירים את האפונה במסננת ומוסיפים לבלנדר. מוסיפים מלח ופלפל גרוס, מזלפים חצי מכמות שמן הזית ומפעילים שוב את הבלנדר עד לקבלת נוזל אחיד, או עד לקבלת מרקם מספיק נוזלי (אני אוהבת שיש קצת חתיכות בגספאצ'ו ושהוא לא ממש חלק). מוסיפים בהדרגה את שמן הזית הנותר ומשאירים כף שמן לקישוט בהגשה.

4אם רוצים מרקם חלק במיוחד, מעבירים את התערובת הסופית דרך מסננת דקה. מגישים עם קישוט עלי נענע, זילוף שמן זית ומעט שמנת מתוקה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il