אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קרפ בננות ופקאנים ברוטב טופי

רואים את הערימה הזאת? מאמינים לנו שהיא אפילו יותר טעימה ממה שהיא נראית? טוב, ככה זה כשאתם קרפים חמאתיים עטופים ברוטב טופי עם פרוסות בננה ואגוזים

|mako אוכל| פורסם07:03
קרפ בננות ופקאנים ברוטב טופי - ערימה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.5145reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

  • 5 ביצים
  • 50 גרם סוכר
  • 330 מ"ל חלב 3%
  • 170 גרם קמח
  • חצי כפית מלח

לתוספות:

  • חצי כוס אגוזי פקאן קלויים
  • 5 בננות, פרוסות לעיגולים

לרוטב טופי:

  • 125 גרם סוכר חום דמררה
  • 25 גרם חמאה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • מעט מלח

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את כל המצרכים לפי הסדר עד שנוצרת תערובת דלילה ללא גושים. אם יש גושים ניתן להעביר את הבלילה דרך מסננת.

2מחממים מחבת שטוחה לקרפים ומורחים עליה מעט שמן עם נייר סופג. בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה באמצע המחבת.

3מזיזים את המחבת מצד לצד במהירות, כך שהבלילה תכסה את כולה.

4כעבור דקה, שהקרפ נהייה חום בצד אחד, הופכים אותו לצד השני לדקה נוספת.

5רוטב טופי: מכינים קרמל – ממיסים את הסוכר בסיר על אש בינונית, וכאשר הוא מקבל צבע ענברי מוסיפים בזהירות חמאה, שמנת מתוקה ומלח. מבשלים כ-5 דקות עד שהרוטב מצטמצם לדרגת הסמיכות הרצויה.

6מרכיבים את המנה: מניחים על הקרפ בננות פרוסות, רוטב טופי ופקאנים ומגישים.

קרפ בננות ופקאנים ברוטב טופימעדיפים להגיש אותם ככה? גם אופציה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

>> עוד מתכוני חמאה מפנקים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il