אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

לחם בירה

יש דברים בחיים שצריך לדייק בהם. מתכון ללחם למשל - זה לא מקום לחפף בו. מתכון טוב ללחם בירה - זו כבר סיבה להיכנס למטבח, להתפיח, לקמח, ללוש ולחכות בדיוק כמה שצריך. התוצאה: קריספית מבחוץ ומדהימה מבפנים

|mako אוכל| פורסם07:55
לחם בירה (צילום: קרן לוי, mako אוכל)
צילום: קרן לוי, mako אוכל
Rating:4.825reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ל-2 כיכרות:

  • 1 קילו קמח לחם
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות מולסה או סוכר חום
  • 500 מ"ל בירה לבנה (עדיפות לבירת חיטה)
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 1 כף מלח גס

אופן ההכנה:

1מנפים את הקמח לקערת מיקסר ומוסיפים את השמרים. מערבבים ומוסיפים את שאר החומרים פרט למלח. לשים כ-3 דקות עם וו לישה במהירות איטית. מוסיפים את כף המלח וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות במהירות איטית.

2יוצרים כדור מהבצק, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה בקיץ, כשעה וחצי עד שעתיים בחורף).

3מחלקים את הבצק ל-2 כדורים שווים. על משטח מקומח מרדדים כל כדור בצק למלבן ומגלגלים לכיכר שמנמנה.

4מניחים את הכיכרות באופן מרווח על תבנית אפייה גדולה מרופדת נייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים שוב עד הכפלת הנפח (כדי לקבל את דוגמת הפסים כמו בתמונה משתמשים בתבניות במבוק ללחם, מקומחות).

5מחממים תנור ל-200 מעלות. חורצים חריצים בכיכרות התפוחות בעזרת סכין חדה מאוד. כדי לקבל קרום קריספי, מניחים בתחתית התנור קערה חסינת חום עם 2 כוסות מים רותחים.

6אופים את הכיכרות כ-40 דקות עד הזהבה. מצננים על רשת ופורסים.

>> אם עוד לא ניסיתם את לחמניות הבצל האלה - אתם פשוט חייבים
>> 25 סיבות טעימות לעלות לירושלים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il