אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

שקשוקה דלת קלוריות

שקשוקה דלת קלוריות: טעימה ומזינה ולא חייבת להיות משמינה

|mako אוכל| פורסם19:22
שקשוקה דלת קלוריות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.536reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 2 חצילים בינוניים
  • 6 עגבניות (עדיף עגבניות מסוג תמר)
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • פלפל
  • מלח
  • שבבי צ'ילי יבש
  • 2 ביצים
  • 100 גרם גבינה צפתית או בולגרית 5% שומן
  • 2 פרוסות לחם טרי

אופן ההכנה:

1קולים את החצילים בגריל בחום הכי גבוה שיש, עד שהקליפה מתפחמת מעט. הופכים את החצילים וקולים גם מהצד השני. מוציאים מהתנור ומניחים בקערה להצטננות.

2כשניתן לגעת בהם, חורצים בחצילים חתך לאורכם ומוציאים בעזרת כף את תוכנם לקערה ומסננים אותם מהנוזלים.

3חותכים את העגבניות לקוביות קטנות.

4מטגנים מעט את השום במחבת על אש בינונית. מוסיפים את העגבניות החתוכות ומבשלים עד שהן מתרככות מעט. אם יש צורך מוסיפים מספר כפות מים ומערבבים מדי פעם.

5מוסיפים את החצילים הקלויים למחבת. מתבלים במלח ופלפל, ומי שרוצה יכול להוסיף גם שבבי צ'ילי יבש.

6יוצרים 2 גומות ושופכים לתוכן בזהירות את הביצים. מוסיפים מסביב גם קוביות גבינה צפתית או בולגרית.

7מורידים לאש קטנה, מכסים ומבשלים עד שהביצים עשויות במידה הרצויה. מגישים עם לחם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

נטע בירן היא התזונאית של רשתהולמס פלייס

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il