
המצרכים :
לחמאת שום שמיר:
אופן ההכנה:1שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, בצד אחד מלח וסוכר ובצד השני שמרים (אנחנו רוצים שהשמרים לא יבואו במגע עם המלח והסוכר). 2מוסיפים חלב וביצים ולשים במהירות נמוכה כ-2 דקות. 3מגבירים מהירות וממשיכים ללוש כ-6 דקות נוספות, עד שהבצק מגיע למרקם רך ואחיד. 4מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות. במידת הצורך עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת מרית מורידים את הקמח שהצטבר בדפנות. 5מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מעבירים לקערה מקומחת קלות, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה שלם (הבצק יוצא רך מאוד, וזה בסדר). 6ביום למחרת מוציאים את הבצק, מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-17 יחידות, כל יחידה במשקל 70 גרם. תראו מה מחכה בסוף הדרך|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל7מעצבים כל חתיכת בצק לכדור שפניו חלקים ויפים. 8מסדרים את הכדורים על תבנית מרופדת נייר אפייה עם רווח של 2 ס"מ בין זה לזה. מכסים במגבת ומתפיחים שעה עד שעתיים. 9אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. 10מכינים את חמאת השום-שמיר: מערבבים את כל החומרים בקערה קטנה בעזרת מרית. 11מברישים את המאפים כשהם חמים בחמאת שום שמיר ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |