
המצרכים (4 מנות):לדג
לשמן הכוסברה
לרוטב הפלפלים
לעגבניות הצלויות והשום
לקוסקוס
אופן ההכנה:אופן הכנת הפרידה: 1מחממים מחבת לחום בינוני ומוסיפים 3 עד 4 כפות שמן זית. 2מטפטפים מיץ לימון על הדגים ומפזרים קצת מלח על כל פילה. 3כאשר השמן חם, מניחים את הדגים במחבת עם העור כלפי מטה (צריך להישמע רחש עדין ומכסים את המחבת). 4לאחר כ-10 עד 15 דקות מוציאים את הדג מהמחבת ומניחים על נייר מטבח עם העור כלפי מעלה (כך שהעור יישאר קריספי). אופן הכנת שמן הכוסברה: 5מכניסים את כל מרכיבי השמן לבלנדר וטוחנים למשך 2 דקות. 6מעבירים את הרוטב דרך מסננת צפופה לקערה (על מנת לקבל רק את השמן). אופן הכנת הפלפלים הקלויים: 7מכניסים את כל הפלפלים לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות למשך כחצי שעה או עד שקליפת הפלפלים משחירה. 8מוציאים מהתנור ומקלפים את הקליפה. 9מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים לכמה דקות עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. אופן הכנת העגבניות הצלויות והשום: 10מכניסים את עגבניות השרי וראש השום לתבנית קטנה. 11מפזרים מעל העגבניות והשום מלח ושמן זית ומכניסים לתנור למשך חצי שעה. 12מוציאים מהתנור ומניחים בצד. 13מוסיפים מיץ לימון ושמן זית ומערבבים היטב. 14מתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם. אופן הכנת הקוסקוס: 15מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן. 16מטגנים במחבת מחומם מראש עם שמן זית את הבצל, את השום והצילי (עד שהבצל הופך להיות שקוף). מוסיפים לקוסקוס. 17מוסיפים את הפטרוזיליה והזיתים. 18מוסיפים מיץ לימון ושמן זית ומערבבים היטב. 19מתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם. אופן הגשת המנה: 20מניחים במרכז הצלחת שני פילטים עם העור כלפי מעלה. 21שמים שלוש כפות גדושות מהקוסקוס לצד הדג, מסדרים ליד את העגבניות וכמה שיני שום אפויות. 22מפזרים את שמן הכוסברה מסביב לדג בעזרת בקבוק פלסטיק עם פיה חדה (מהסוג שמשתמשים לקטשופ). 23מזליפים מסביב לדג את רוטב הפלפלים בצורת עיגולים בגודל של מטבע (בעזרת אותו סוג בקבוק שהשתמשנו לשמן הכוסברה). ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |