
מק אנד צ'יזיש המון מתכונים וגרסאות למק אנד צ'יז, אבל עם כל הכבוד אליהן, אם רוצים את חוויית המק אנד צ'יז המושלמת צריך להכין רוטב בשמל, לערבב צ'דר ומוצרלה ולשגר להקרמה בתנור. אחרי זה לא תוכלו לחזור לגרסת האינסטנט![]() צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל |
בשמל.למרות חשש מסוים מהכנתרוטב בשמלשעשוי מרביכה ומועמס בגבינת צ'דר, הוא חיוני להכנת מק אנד צ'יז כהלכתו, ורצוי ששפע ממנו יהיה מעורבב עם הפסטה. בגרסה הזאת הצ'דר מביאה טעם וצבע, והמוצרלה את המתיחה. תוספות.תרד, כרישה, פטריות (טריות, מיובשות או מחית כמהין), עשבי תיבול, שום ועוד תוספות יצירתיות מוזמנות בברכה. הקרמה.בשביל אקסטרה הקרמה מפזרים פירורי לחם וגבינה קשה מעל ושולחים לתנור לפני ההגשה. המצרכים :ל-4 מנות:
לבשמל:
להקרמה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-200 מעלות. 2מכינים בשמל: ממיסים חמאה במחבת רחבה. מוסיפים קמח, מערבבים בכף עץ להטמעתו בשומן ומוסיפים חלב. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, מוסיפים צ'דר ומוצרלה, מתבלים במלח ופלפל (ואבקת חרדל - לא חובה), מערבבים מעט שהרוטב מתעבה ומסירים מהאש. מק אנד צ'יז לפני הקרמה|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל טה דה: מק אנד צ'יז כהלכתו|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל3מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים רק עד לדרגת אל דנטה (חשוב שיישאר לפסטה עוד מקום לספוג נוזלים בחיבור עם הרוטב). 4מסננים את הפסטה, מערבבים דקה-שתיים עם הבשמל ומעבירים לתבנית. 5מפזרים פירורי לחם וצ'דר (או גבינה קשה אחרת) ואופים כחצי שעה עד להשחמה והקרמה. מק אנד צ'יז|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל* ניתן לוותר על התנור אם לא מעוניינים באפקט ההקרמה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |