
עוגת תפוזים ושמן זית קלאסיתאצלנו זה עדיין מפתיע אנשים, אבל האיטלקים מרבים להשתמש בשמן זית לאפיית עוגות מהסוג הזה. חשוב להשתמש בשמן זית עדין, שאיננו משתלט על העוגה אלא מבשם אותה בניחוח רענן. אם אין כזה, עדיף להשתמש בשמן ניטרלי |
המצרכים :לתבנית בקוטר 22 ס"מ או אינגליש קייק גדולה:
להגשה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית. 2מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה. 3מקציפים את הביצים בשלמותן במשך 3-4 דקות לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עוד 2 דקות לקציפה סמיכה. 4מנמיכים את מהירות הערבול ומוסיפים לאט לאט את השמן והמיץ, קליפת התפוז, הווניל והמלח. 5מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה. 6יוצקים לתבנית ואופים 30-35 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים על רשת לצינון. 7הופכים את התבנית ומחלצים את העוגה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |