אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

שקשוקה תרד עם זיתים וגבינת פטה

הנה חלום שאנחנו יכולים להגשים, וגם לגמרי מתכוונים לעשות את זה ממש היום בערב: שקשוקה על בסיס כרישה, תרד ועלי מנגולד, עם חיזוק של גבינה מלוחה וזיתים ירוקים. רק מתארגנים על לחמניות קייטנה ונכנסים למטבח

|"זיתים", הוצאת ידיעות ספרים| פורסם07:00
שקשוקה תרד עם זיתים וגבינת פטה (צילום: דניה ויינר,
צילום: דניה ויינר, "זיתים", הוצאת ידיעות ספרים
Rating:424reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

  • 1 כוס כרישה קצוצה דק
  • רבע כוס שמן זית
  • 1 כוס עלי מנגולד קצוצים דק
  • 1 כפית מלח
  • 250 גרם עלי תרד טריים, קצוצים גס
  • חצי כוס זיתים ירוקים מגולענים
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 ביצים
  • 220 גרם גבינת פטה

אופן ההכנה:

1במחבת גדולה על להבה נמוכה מטגנים את הכרישה בשמן הזית כ-30 דקות.

2מוסיפים את עלי המנגולד ואת המלח, מערבבים היטב ומבשלים 15 דקות.

3מוסיפים את התרד, הזיתים, מיץ הלימון והסויה, מערבבים היטב ומאדים 5 דקות במחבת מכוסה.

4מסירים את המכסה. שוברים את הביצים מעל התערובת זו ליד זו, וממשיכים לבשל 20 דקות נוספות.

5מפוררים מעל השקשוקה את גבינת הפטה ומגישים מייד.

**הרוטביישמר בכלי סגור במקרר עד יומיים. ממש לפני ההגשה מחממים את הרוטב במחבת ומוסיפים את הביצים והגבינה.

** ניתן להכין מנות אישיות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il