
קציצות בקר ברוטב בצל מקורמל וערמוניםזו הולכת להיות אחת ממנות החג הטעימות על השולחן: קציצות רכות-רכות שנמסות בפה, מבושלות ברוטב עשיר ומתקתק של בצל מקורמל וערמונים. יהיה לכם מזל גדול אם יישאר משהו ליום שאחרי |
המצרכים (20 מנות):ל-20 קציצות:
לציפוי:
לרוטב:
אופן ההכנה:והנה 30 מתכונים הכי חגיגיים לעוף 1 מכינים את הקציצות: שמים בקערה בשר טחון, בצל, תפוח אדמה, לחם או פירורי לחם, ביצה ותבלינים (מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי). מעסים מעט עם הידיים עד לקבלת תערובת אחידה. 2 מגלגלים לכדורים עם הידיים ומועכים אותם מעט. 3 טובלים את הקציצות בקמח, ולאחר מכן בביצה הטרופה. 4 מחממים שמן במחבת בינונית. השמן צריך להיות יחסית עמוק. מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה בלבד (הקציצות ימשיכו להתבשל ברוטב). 5 מוציאים לצלחת עם נייר סופג. 6 מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר סוטאז'. מוסיפים את פרוסות הבצל ומתחילים לקרמל על אש קטנה. חשוב לערבב כל כמה דקות. כשהבצל מעט נדבק לתחתית הסיר מוסיפים רבע כוס מים ומערבבים (ככה הוא יתקרמל ולא יישרף). 7 לאחר שהבצל שחום ומקורמל היטב מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים. 8 כשהסיר מבעבע טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך. מכניסים פנימה את הקציצות. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה. ** אפשר לוותר על שלב הטיגון ולבשל את הקציצות ישירות ברוטב. במקרה כזה אין צורך לצפות אותן. מעבירים ישר לסיר עם הרוטב המבעבע ומבשלים. לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוק המהמם שלה
קציצות חגיגיות ברוטב ערמונים. כמה טעם | צילום:
יעל קצב
קציצות חגיגיות ברוטב ערמונים. עם רוטב כזה ילקקו את הצלחות | צילום:
יעל קצב
קציצות חגיגיות ברוטב ערמונים. אל תבנו על שאריות | צילום:
יעל קצב
בתיאבון!
|