
פוקצ'ה עטופה ביוגורט וסרדיניםפוקצ'ה ביתית נהדרת עם טעמים מרעננים ומפתיעים במיוחד![]() צילום: מאסטר שף |
המצרכים (6 מנות):לעלי הגפן
לגזר והפריקה
לפוקצ'ה
להגשה
אופן ההכנה:1להכנת הסרדינים, עוטפים את הסרדינים בעלי הגפן ומאבקים אותם בקמח. לאחר מכן מטגנים בשמן זית. מוצאים ומניחים בצד. להכנת הפריקה: 1מאדים גזר בשמן זית, מוסיפים פריקה יבשה, מערבבים ומלהיטים. מוסיפים מים עד לגובה הפריקה, אוטמים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שתחתית הפריקה נדבקת לסיר. מורידים מהאש ומניחים בצד. להכנת הפוקאצ'ה: 1מערבבים היטב בקערה עמוקה, את הקמח, השמרים, המלח והסוכר. מוסיפים את שמן הזית ואת כל המים בבת אחת ומערבבים בשתי הידיים במשך 7 דקות. 2מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה, מניחים ל-90 דקות. 3מקפלים את הבצק, מכסים שוב ומניחים לתפוח עוד כ-30 דקות. 4מלהיטים את התנור לטמפרטורה מקסימאלית. 5מקפלים שוב את הבצק, יוצרים ממנו 6 כדורים, מניחים על משטח מקומח ומגלגלים אותם פעם אחת, כך שרוב מעטפת הכדור שחשופה לאוויר מקומחת עתה, דבר שמגן עליה מלהתייבש ולהיחרץ בטרם הסתיימה התפיחה. 6מניחים לכדורים לתפוח כ-20 דקות. 7פותחים כדור אחד בין שתי כפות הידיים, מניחים על אבן השמוט וסוגרים את דלת התנור. טבעת הבצק החיצונית מתחילה לעלות, בועית גדולה של אוויר מנפחת את מרכז הפוקאצ'יה, הבצק נעשה 'שקוף' בין הבועית לטבעת. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק. 8שתי דקות לאחר שהנחנו את הבצק על האבן, הופכים את הפוקאצ'ות המוזהבות. ממתינים כדקה והופכים שוב. 9מברישים בשמן זית ומפזרים במתינות את גרגרי המלח ועלי הרוזמרין או המרווה. מכניסים שוב לתנור, למשך ארבעים שניות. מחלצים מן התנור ומניחים על נייר. להרכבת המנה: 1מניחים את הפוקצ'ה, יוצקים עליה את היוגורט ומניחים ערימות של פריקה ועלי גפן עם סרדינים. 2. בוצעים תאנים ביד ומניחים בין לבין, בנוסף גם עלי זעתר, פרחי זעתר, מרווה מאודה בשמן זית, כמה טיפות דבש ורכז רימונים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |