
המצרכים (4 מנות):לשום קונפי
לקלתית
לטארט
אופן ההכנה:הכנה השום קונפי: 1מורחים את שיני השום השלמות ושני בצלי שאלוט קצוצים בשמן זית, עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות, למשך 30 דקות. 2לאחר האפייה, מרוקנים ומועכים את שיני השום והבצל עם מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס. הכנת הקלתית: 1מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח עם העגבניות המיובשות והאורגנו. 2מפוררים את החמאה והתערובת היבשה על ידי שפשוף התערובת בין שתי כפות הידיים. 3כאשר כל התערובת פירורית, מוסיפים את הביצה, מערבבים וממשיכים לשפשף בין שתי כפות הידיים לתערובת פירורית אחידה. 4אוספים את הפירורים לכדור. לא לשים את הבצק. 5עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך 30 דקות לפחות. 6את הבצק הקר מרדדים על דף נייר אפייה לעיגול בעובי 5 מילימטר, בקוטר קצת יותר גדול מתבנית האפייה (כמות הבצק מתאימה לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ). 7משמנים קלות את התבנית. הופכים את הבצק על התבנית ומהדקים. במקומות שהבצק נשבר, משלימים עם שאריות בצק ודואגים לכיסוי מלא ואחיד של התחתית והדפנות. 8מחוררים עם מזלג את התחתית, מהדקים נייר אלומיניום על הבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות. 9מסירים את נייר האלומיניום ומצננים מעט. הרכבת הטארט: 1צולים את העגבניות במחבת חמה עם מעט שמן זית, עד שהן משחימות. 2מערבבים את גבינת העיזים עם קונפי השום ומורחים את התערובת על תחתית הקלתית האפויה למחצה. 3מסדרים בצורה יפה וצפופה את פרוסות העגבניות הצלויות על תערובת הגבינה והשום. 4מפזרים צלפים. 5מסדרים את פילה האנשובי במרכז (מומלץ לשטוף כמה פעמים את האנשובי להקטנת המליחות ואפילו להשרות בחלב במשך שעה. לסחוט לפני שמניחים על הטארט). 6מפזרים עלי אורגנו טרי קצוץ, מלח גס ופלפל שחור גרוס. 7מטפטפים מעל הכול שמן זית בנדיבות. 8אופים במשך 25-30 דקות עד שקצות הקלתית מתחילים להשחים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |