1שוטפים את האורז היטב ומבשלים עם שתי כוסות המים וכפית גדושה של מלח במשך חצי שעה. את תחילת הבישול עושים בסיר לא מכוסה מעל להבה גדולה וכשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. כעבור חצי שעה מכבים את האש אבל מותירים את הסיר מכוסה למשך עשר דקות נוספות לפחות.
2בזמן שהאורז מתבשל, מטגנים את הבצל על להבה נמוכה במשך רבע שעה, ומערבבים מדי פעם. כשהבצל מרוכך מאוד מוסיפים את השקדים ומטגנים יחד כחמש דקות נוספות.
3מוסיפים למחבת את התבלינים, מערבבים ומוסיפים את הזרש והמשמש. אחרי ערבוב נוסף מוסיפים את הדבש. כשהדבש מתקרמל מעט והתערובת מקבלת גוון כהה יותר, מסירים מהאש.
4כשהאורז מוכן ומעט מצונן מוסיפים לו את תערובת הבצל המטוגן עם השקדים והפירות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה