
מקלובה צ'יפס של לייזה פאנליםתאמינו לנו, שילוב גאוני כזה מוצאים רק אצל חגית ביליה, היא לייזה פאנלים בעלת ידי הזהב. מדובר במקלובה שהיא גם אורז פרסי, שהיא גם צ'יפס וגם אפונה וגזר וגם כל מה שאתם רוצים ליד השניצל (או במקומו)חגית ביליה|"קל, קל, קל", הוצאת מודן| פורסם01/02/2107:15 ![]() צילום: חגית ביליה וגיא בהר, "קל, קל, קל", הוצאת מודן |
רבותיי, הכנתי לנו סיר נדיר, חגיגת עוגת אורז. הדבר הכי חשוב בסיר החלום הזה, זה הסיר - חייב להיות נון דביק, לא סטיק, או פשוט אינעל הטפלון. השאר זה קלולה, וקוצר שבחים בכל הגילאים, כי יש כאן כל מה שטעים: צ'יפס, אורז, אפונה וגזר. אאוריקה הבריקה ולא פאנלים, כשילד אחד ביקש צ'יפס, השני אורז והשלישי אפונה עם גזר. בום ירד האסימון ונהיה לנו מתכון עשירון עליון. ועוד דבר קטן, אנחנו מבשלים את האורז הזה כמו אורז פרסי או כל מקלובה. ללא מים. לשחרר את הפחד, עם האדים זה יוצא פשוט נפלא. סמנו כוכב זהב ליד המתכון הזה. המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1נשטוף היטב את האורז ונשרה במים כשעה. נביא לרתיחה בסיר עם שפע מים וכפית מלח. אחרי 2 דקות שיש בועיות רתיחה, נכבה ונסנן. 2נוסיף לאורז המסונן את השום, רבע כוס משמן הזית, האפונה, הגזר, כפית שטוחה מלח וחצי כפית פלפל וכן את עשבי התיבול ונערבב היטב. נטעם (זה הזמן לבדוק, נראה אם חסר מלח, או פלפל שחור, ומי שאוהב כורכום יכול להוסיף). 3נחתוך את תפוחי האדמה למקלות צ'יפס, נתבל בחצי כפית מלח, חצי כפית פלפל ו-4 כפות שמן הזית (אפשר גם חצי כפית כורכום וחצי כפית כמון). 4נרכיב סיר: ניצוק לסיר טפלון בקוטר 24 ס"מ את רבע כוס שמן הזית, עליו נשטח את מקלות הצ'יפס (אם יש יותר מקלות, לא נורא, זה טעים גם לצופף אותם סתם לעוד שכבה), נשטח מעל את האורז ונהדק היטב. 5נכסה את הסיר עם מגבת מטבח ונאטום עם המכסה, בלי מים! עכשיו ניקח זמן ונדייק: להבה בינונית 15 דקות, ננמיך ללהבה הכי קטנה לעוד 50 דקות. נכבה ונשאיר על הכיריים החמימות 10 דקות. נהפוך על צלחת הגשה יפה - חלום. תתייחסו אליה כמו לסוג של אורז פרסי|צילום: חגית ביליה וגיא בהר, "קל, קל, קל", הוצאת מודןהמתכון מתוך הספר "קל, קל, קל" של לייזה פאנלים (חגית ביליה). בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |