מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מרק אודון עם וון-טונים ממולאים

מעדן דגים עם כיסונים ממולאים בפילה דניס ותבלינים ארומטיים משגעים

|מאסטר שף| פורסם21:00
מרק אודון (תמונת AVI: mako)

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (2 מנות):

למרק:

  • שלד דניס עם הראש והזנב
  • 1 גמבה חתוכה לקוביות גסות
  • ½ צ'ילי ללא הגרעינים חתוך גס
  • 4 בצלי שלוט קצוצים גס
  • 3 שיני שום קצוצות גס
  • 2 ליטר מים רותחים
  • 1/3 זר כוסברה
  • 1 תרמיל הל
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • קליפה מ- ¼ לימון
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1/3 כפית פפריקה אדומה
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית סוכר

לבצק הוונ-טון

  • ½2 כוסות קמח מנופה
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף עלי כוסברה קצוצה

למילוי הוונ-טון

  • 2 פילטים של דניס ללא העור, חתוכים לקוביות בגודל בינוני (3 ס"מ).
  • 1 כפית שמן זית
  • 1/2 כף כוסברה קצוצה
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1/3 כפית שום קוצץ היטב
  • 1/3 כפית מלח
  • 1/3 כפית פלפל שחור
  • 1/3 כפית פפריקה אדומה

להגשת המרק

  • 2 ביצים עלומות
  • רצועות גמבה טרייה
  • בצלי שאלוט טריים חתוכים לחצאי עיגולים
  • עלי כוסברה טריים
  • מעט פפריקה אדומה לזרייה

אופן ההכנה:

להכנת המרק:

בסיר גדול מחממים את שמן הזית היטב ומוסיפים את שלד הדג לטיגון קצר משני צידיו.

מוסיפים את הגמבה, הצ'ילי, בצלי שאלוט ושיני השום ומטגנים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים מים רותחים, כוסברה ואת תרמיל ההל, ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.

מוסיפים את מיץ וקליפת הלימון, מלח, פלפל ופפריקה אדומה ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות.

מסננים את המרק אל סיר נקי וסוחטים את שאריות מרכיבי המרק מתוך המסננת למיצוי טעמים.

(את הוון-טונים מבשלים בציר המרק המסונן כ-3-4 דקות, כך שאריות הקמח שנשארו על הוונטון יסמיכו מעט את המרק ויעניקו לו מרקם קטיפתי).

הכנת הוון-טונים:

1בקערת מיקסר מניחים את הקמח, את הביצים, את שמן הזית ואת הכוסברה (אם חסרים נוזלים מוסיפים כף מים) ולשים עד לקבלת בצק גמיש וחלק.

2עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד למשך שעה.

3מרדדים לעלים דקים בעזרת מכונת פסטה תוך קימוח תמידי.

4מערבבים היטב את חומרי המלית ומניחים ערמות קטנות במרווחים שווים על עלה אחד. מברישים עם מים או עם ביצה סביב המילוי, מניחים על המילוי עלה פסטה נוסף, מהדקים וחותכים לכיסון משולש. מצליבים את קצוות הכיסון ומהדקים בעזרת מעט ביצה.

5מבשלים את הוון-טונים בציר המרק המסונן והרותח כ-3-4 דקות.

הגשה:

1מניחים 3 וון-טונים במרכז צלחת עמוקה עליהם מוזגים את ציר המרק.

2מניחים לצד הוון-טונים ביצה עלומה, מקשטים בפלפל, בבצלי השאלוט ועלי כוסברה טריים, זורים מעט פפריקה אדומה ומגישים מיד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il