אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

ריזוטו עוף מהיר עם חלפניו ופטריות

מתכון מהיר לריזוטו, במיוחד למי שלא אוהב לעמוד במטבח

|טיב טעם| פורסם15:39
ריזוטו עוף מהיר עם חלפניו ופטריות (צילום: Michele Cozzolino, Shutterstock)
צילום: Michele Cozzolino, Shutterstock
Rating:410reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (6 מנות):

  • כף שמן זית

  • 500 גרם פרגיות (ללא עצם) או חזה עוף, חתוכים לקוביות
  • 2-3 פלפלי חלפניו אדומים, לפי הטעם
  • קורט מלח
  • 5 כוסות אורז ריזוטו איכותי
  • 10 כוסות מרק עוף (2 ליטר)
  • כמה פטריות פורטובלו יפות או פורצ'יני, פרוסות
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1מנקים את החלפניו מהזרעים וקוצצים לקוביות מרובעות של 1/2 ס"מ.

2יוצקים את שמן הזית במחבת מתאים ומשחימים בו קלות את פרוסות העוף.

3בינתיים, בסיר מתאים, מרתיחים את האורז בכמות מתאימה של מרק (יוצקים כ -2 אצבעות של מרק מעל האורז) למשך 10 דקות לפחות.

4אחרי הרתיחה, מוסיפים את החלפניו ואת הפטריות לעוף, ממליחים מעט, מוסיפים את האורז לעוף. מבשלים לאידוי הנוזלים.

5כאשר האורז רך, מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עד שהתבשיל מסמיך.

6מתקנים תיבול, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים חם, עם פרמזן מגוררת או פרוסות גבינת פקורינו דקות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il