אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מעדן חלב בטעם שוקולד - בלי חלב

הדני הטבעוני הראשון: מכינים סירופ שוקולד פשוט, שאין בו לא חלב ולא ביצים, ומוסיפים אצה מיוחדת שלא משפיעה על הטעם אבל מייצבת את המרקם. התוצאה: פודינג שוקולד טעים

מעדן שוקולד טבעוני (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:2.652reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

נעים מאוד, אגר-אגר. אגר-אגר, למי שלא מכיר, היא אצה שמתפקדת כמו ג'לטין - רק מן הצומח. השימוש בה לא משפיע על הטעם של האוכל, אלא רק על המרקם שלו. במתכון הזה, למשל, הכנתי סוג של סירופ שוקולד, שבעזרת האגר-אגר הוא מתייצב והופך להיות מין מעדן שוקולד טבעוני.

לא חייבים לשים את המעדן במקרר - הוא מתייצב גם בטמפרטורת החדר.

המצרכים (2 מנות):

  • 1 פחית חלב קוקוס (או נוזל קוקוס אומי קוקוס אבל לא קרם קוקוס)

  • 1/4 כוס קקאו

  • 1/2 כוס סילאן טבעי ללא סוכר

  • 1/4 כוס ממרח שקדים

  • 2 כפות שבבי אגר אגר

אופן ההכנה:

1מערבבים בסיר קטן את כל המרכיבים, ומביאים לרתיחה עדינה מאוד.

2מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עוד 5-10 דקות, עד שהשבבים הופכים שקופים.

3מסננים, מעבירים לכלים אישיים קטנים ומצננים. שומרים במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

*ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו טחינה אדומה שילדים אוהבים

>> לכל המתכונים של "באה בריא"

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il