אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

שטרודל גבינה לבנה

מסתבר ששטרודל טוב ממש לא חייב לכלול תפוחי עץ וקינמון. אביבה פיבקו עם שטרודל גבינה מהפכני אבל מתבקש על בסיס בצק עלים - שהכי כיף לאכול חמים

|mako אוכל| פורסם06:54
שטרודל גבינה לבנה ובצק עלים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.572reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

שטרודל הוא מאפה אוסטרי קלאסי, המתבסס על בצק שמצריך לא מעט מיומנות. אנחנו את השטרודל שלנו מכינים מבצק פילו, או כמו במקרה הזה - מבצק עלים, שצריך רק להפשיר במקרר. המתכון שלפניכם הוא הזדמנות בשביל כולם לראות ששטרודל ממש לא חייב להיות במילוי תפוחים - ושגם עם גבינה, או גבינה וצימוקים, אפשר להכין שטרודל מעולה. מגישים חמים ומתענגים.

המצרכים :

  • חבילת בצק עלים על בסיס חמאה (יש לקנות במקפיאים בסופר)
  • 3 כפות קורנפלור
  • 250 מ"ל חלב
  • 3 כפות סולת
  • 120 גרם סוכר (חצי כוס ועוד כף גדושה)
  • כף תמצית וניל באיכות טובה
  • 250 גרם גבינה לבנה רזה (הכי טוב חצי כמות כנען וחצי גבינה לבנה)
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון להברשה

אופן ההכנה:

1מכינים את המלית: מערבבים את הקורנפלור עם 6 כפות מהחלב.

2שמים בסיר את שאר החלב, הסולת, הסוכר ותמצית הווניל ומביאים לרתיחה. כשרותח, מעבירים כמה כפות מהנוזל הרותח לתערובת הקורנפלור, מערבבים ומחזירים לסיר. מבשלים על אש קטנה עד להסמכה, תוך כדי בחישה מתמדת עם מטרפה.

3מכסים את הפודינג שנוצר בניילון נצמד, ומצננים לגמרי.

4מחממים תנור ל-180 מעלות.

5מערבבים את הגבינה הלבנה עם הביצה והפודינג ומניחים בצד. אם רוצים, מוסיפים חופן או שניים של צימוקים.

6פותחים את יריעת הבצק, מסדרים את תערובת הגבינה לאורכה, קרוב לקצה, ומגלגלים. מקפלים את שני הקצוות של הבצק כך שיהיו סגורים לחלוטין (חשוב שהבצק יהיה סגור טוב, אחרת הגבינה תיזל החוצה בזמן האפייה).

7מברישים את השטרודל בחלמון, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 25-30 דקות.

>> בשבוע שעבר הכנו טורט לימון אמריקאי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il