מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

צלע עגל־חלב עם בצלצלי שאלוט ויין אדום

מנה בשרית עסיסית

|null| פורסם13:43
צלע עגל־חלב עם בצלצלי שאלוט ויין אדום

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 6 צלעות עגל־חלב (400 גרם האחת), מנוקות משומן
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות עלי תימין (מופרדים מהענפים)
  • 3 כפות סוכר חום בהיר דמררה
  • ½2 כוסות יין אדום יבש
  • 24 בצלצלי שאלוט, קלופים
  • 2 גבעולי רוזמרין
  • 1 כפית גרגירי פלפל ירוק בחומץ (להשיג במעדניות)

אופן ההכנה:

1כשעה לפני הצלייה, מוציאים את הצלעות מהמקרר ומביאים לטמפרטורת החדר. מורחים במחצית כמות השמן, מתבלים במלח ופלפל ובתימין ומעסים מעט. 2. מחממים במחבת קטנה את הסוכר עד שמקבלים קרמל. מוסיפים בזהירות את היין, השאלוט, הרוזמרין וגרגירי הפלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה, עד שבצלצלי השאלוט רכים והרוטב סמיך. בינתיים מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות צ.). 3. מחממים מחבת פסים כבדה וגדולה על להבה גבוהה ומורחים אותה בשמן שנותר. צורבים את הצלעות 4 דקות מכל צד ומעבירים לתבנית. אופים 7 דקות לדרגת מדיום. 4. מגישים כל מנה עם מעט רוטב ליד הצלע ועם 4 בצלצלי שאלוט מזוגגים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il